Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A legjobb barátom SMS-ben...

SV. 0518 kérdése:

A legjobb barátom SMS-ben közölte velem hogy többé nem akar a barátom lenni. Miért tette? Hogyan viseljem, viselkedjek?

Figyelt kérdés
A legjobb barátommal már másfél éve legjobb barátok voltunk, de ő mindig megsértett és igazságtalankodott velem. Ezután amikor beteg lettem, másnap megírta, hogy többé utál és nem akar a barátom lenni. Mint később megtudtam ezt azért tette, mert úgy érezte, hogy én nem tisztelem. Pedig én sosem tettem ellene semmit. A válaszokat előre köszönöm.

2015. júl. 13. 11:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A legjobb barát, már ha éretten képes valamennyire gondolkodni, akkor se mond olyat, hogy utál, és mától nem a barátod. Ez nem így működik. Barátságokban is vannak hullámvölgyek, mosolyszünetek, de erre nem az a megoldás, hogy akkor "utállak" és kész. Még ha tényleg véletlenül tettél vagy mondtál is valamit, ami nem esett neki jól, megvan a kulturált módja annak, hogy ezt két ember megbeszélje.

Szerintem egy legjobb barát inkább menjen oda a másikhoz, és mondja el, hogy figyelj, ez és ez rosszul esett. Mivel ő ezt nem tette meg, ő nem így gondolkodik, de hogy mennyire gondolja komolyan a barátságotokat, azt kiderítheted, ha egy ilyen beszélgetést te kezdeményezel. Menj oda hozzá, és totál higgadtan, kedvesen ajánld fel, hogy beszéljetek, mondja el, mi a gond, és te meghallgatod és ha tudsz tenni ellene, akkor teszel.

A reakciója sok mindent el fog árulni. Ha marad a felháborodott, sértődött stílus, vagy bele se megy a beszélgetésbe, akkor hagyd a fenébe, nem barátod. Ha megbékél és megnyílik, akkor tényleg van benne érzés, amivel érdemes foglalkozni.

2015. júl. 13. 11:54
 12/13 anonim válasza:
ne edd magad ezért, amint befejezitek a sulit, már nem is fogod őket látni sokszor! engem is utáltak az osztályomban, de már tudom hogy nem érdekelnek, mert továbbléptem, ahogyan ők is, és elfelejtem őket. barátokat bárhol találhatsz :)
2015. júl. 13. 11:56
 13/13 anonim ***** válasza:

Ő nem hogy legjobb barátod nem volt, de még csak barátod sem.

Miért tette? Mert egy önző hülye pöts. Már bocs.

Én is azt mondom, nem az számít, hány barátja van az embernek, hanem hogy milyenek. Ettől a bunkótól örülj, hogy megszabadultál.

2015. júl. 13. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!