Ti elfordulnátok a közeli barátaitoktól azért, mert bejön egy új barát az életetekbe?
Köszönöm a válaszokat.
2-es, ezt kifejtenéd nekem, kérlek?
Kifejthetem, ha akarod. Csak nem tudom, mennyit tudsz amúgy a barátságról, s ekképpen Ádámnál és Évánál kell kezdenem.
Szóval a barátság valamikor az őskorban, a vadászó férfiak között alakult ki, és az egymásra utaltság volt a mozgatórugója. Akkoriban ugyanis a férfiaknak nem volt mindegy, hogy egy többtonnás mamuttal szembenézve mennyire számíthat az oldalán álló kőbaltás vigécre. A nők abban az időben gyűjtögettek. Nekik a másik asszony csak vetélytársat, konkurenciát jelentett, ezért a nők nem képesek igazi értelemben vett barátságra. (Figyelem, hölgyeim, ez nem degradáció, hiszen sok tekintetben különbek vagytok nálunk!)
Szóval: Az igazi férfibarátság szent és sérthetetlen. Sokszor még a szerelmet is felülírja. Nem csak üres frázis, hogy tűzbe megyünk a másikért, hanem szükség esetén a szó szoros értelmében is képesek vagyunk megtenni. A kérdésben szereplő dolgok talán befolyásolhatnak egy lenge haveri viszonyt, de a barátságról lepattannak az ilyen mondvacsinált problémák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!