Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire igazságos?

Figyelt kérdés

elég bénán fogalmaztam meg a kérdést, bocs.

lényege annyi, hogy a férjem barátaihoz mennénk május 1.-én grillezni az udvaron.

úgy dumáltuk meg hogy mindenki visz, amit enni akar, megcsinálja, és megeszi..ennyi. ( mivel ők májat, és csirkemellett akarnak enni, én meg mondtam hogy az olyan száraz, hogy nekem nem kell..így persze közösbe lett volna fizetve a kaja.)

mondták hogy akkor vigyen mindenki, azt amit majd enni akar.ugyanez lesz a piával is, mivel mi a férjemmel nem iszunk alkoholt.

én gondoltam sütök egy adag sütit még meg pogácsát így pluszba, mindenkinek...

Erre ránk írnak tegnap, hogy ők csinálnak salátát a kajákhoz, és vesznek kenyeret, és majd osztunk-szorzunk ( azaz elkérik a pénzt ezekre)

Meg meg is kérdezték hogy mi hány szelet kenyeret fogunk enni majd ? mert úgy kell számolni...

képesek 50 ft-ot elkérni 2 szelet kenyérre? vagy ezt hogy gondolták?

Ezek után úgy vagyok vele, hogy én se sütök sütit,meg pogit, hiszen kérjem én is el az árát?

nekem ez olyan fura.

Én velük még nem csináltam ilyen programot, hiszen a párom barátai de ő mesélte hogy már többször is előadtak ilyet, hogy bográcsozni hívták a páromat, persze összedobták a húsra közösen a pénzt, de fejenként FÉL KG húst számoltak ki... Egy evésre..azért ez durva

És mikor párom nem bírt enni sokat, és megjegyezte hogy lehetne-e egy kajás dobozba hogy hazavigyen egy adagot, akkor ki lett röhögve hogy nehogymár...

De basszus..nekik könnyű... elkérik a pénzt, és egy hétre meg van a kajájuk, mert senki nem viheti el?

Nekem már marhára nincs kedvem a hétvégéhez se.Mármint nincs kedvem menni, nem akarok így már sütivel se készülni.

nem akarunk veszekedni velük, de megnyugtatnátok ha leírnátok a véleményeteket, hogy most mi akadtunk ki feleslegesen vagy nekik van igazuk?

2015. ápr. 27. 19:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyszerű, kérsz x összeget te is és kész. De azért az sztem durva, ha a kenyérért is kérnek pénzt. Mi is szoktunk sok bulit csinálni, de ilyenen h kenyér nem csinálunk ügyet, nem egy nagy tétel.
2015. ápr. 27. 19:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs igazuk. Ha már meg lett beszélve, hogy mindenki azt eszik amit visz akkor minek vesznek kenyeret. Meg amúgyis minek 2-3 szelet kenyéren variálni. Próbáld meg szépen megbeszélni velük a dolgot.
2015. ápr. 27. 19:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Én humorosan beszólnék nekik azzal, hogy megkérdezném, hogy ők mennyi pogácsát szándékoznak enni, mert nektek is osztani meg szorozni kell. :)

Ha nem látnak titeket szívesen, ne hívjanak.

Egyébként ti szoktátok őket?

2015. ápr. 27. 19:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Na ezek azok a bulik, amelyektől abban a pillanatban megy el a kedvem, amikor elkezdenek ilyen apró dolgokon "anyagiaskodni". Pár száz forintos tételen, szánalmas. Én egyetemista vagyok, nyáron mi is összedobjuk a pénzt, de ha valaki ilyet csinálna nálunk akkor mondanám meg neki, hogy részemről lefújva és a lábadat nem teszed be a nyaralómba.

Én a helyedben lemondanám a pi.sába az egészet, az én kedvemet az ilyen cigánykodás nagyon elvenné

2015. ápr. 27. 19:52
 5/7 anonim ***** válasza:

legközelebb tartsatok ti bográcsozást, és akkor majd ti húzzátok le őket...

amúgy ilyenekkel én se szívesen kajálnék együtt.... kerülném az ilyen társaságot...

2015. ápr. 27. 19:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Ezek után biztos nem mennék el, hogy pár szelet kenyeren megy a szarágás. Kérdezd meg őket, hogy el vannak szegényedve, hogy ennyire kell az az 50 forint, mert kifizeted te szívesen, hátha leesik nekik... Bár kétlem.
2015. ápr. 27. 20:25
 7/7 Gorgo 20 ***** válasza:
ekkora zsidóságot aztabüdöspi... A jó hangulat már rég el lett cseszve ezzel a száraz matekozással. Ekkor parasztságot még tv-be se látni. Amúgy meg mi ez hogy össze dobjátok meg osztok szorzok stb. Ha meg vagy hívva valahova akkor vendég vagy és ki kell nyalni a pics...ádat is ha kéred mert VENDÉG vagy. NEm az hogy pár szelet kenyér, hanem egy jó házigazda lesi a másik igényét és próbál eleget tenni jó hangulatba röhögcsélni gulyást enni és borozgatni. Aztán majd egy hónap múlva majd a másik fél rendezi az estélyt. Ez a normális, ilyenről hogy a vendégtől pénzt kérni ez ocsmányság
2015. ápr. 27. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!