Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Tanács? Kérdés lentebb, mert...

Tanács? Kérdés lentebb, mert nem engedi a gép.

Figyelt kérdés

Mit tennétek, ha a haverotok-nem barát- állandóan ugráltatna benneteket, hogy fuvarozzátok már el valahova, ott várjátok meg-órákig tart-aztán vigyétek is haza?

Ismerünk egy családot, nagyobb gyerekekkel. Nagyon ritkán átjönnek egy kicsit, vagy mi megyünk hozzájuk, de ha már összejárunk, akkor mindig mondják, hogy mi menjünk. Lusták. De Angliában élünk, próbálunk minden magyar kapcsolatot fenntartani, mert ki tudja, mikor kell rájuk támaszkodni.

Szóval pár hónapja eladták a magyar kocsijukat, mert új törvény rendelet jött ki, hogy csak 1 hónapra? lehet magyar kocsival kinn lenni. És még nem gyűlt össze annyi pénzük, hogy vegyenek egy kocsit, mert drága kocsit akarnak. Eddig nem nagyon voltak betegesek, de az utóbbi időben azok lettek. És általában este vagy késő délután körbecsörgik a magyarokat-először minket, mert itt lakunk 6 percre tőlük-, hogy vigye már el valaki őket a kórházba mert itt a háziorvos jóformán lerja a fejed-tényleg. A kórház meg olyan 20 km. A múltkor köhögött a férj nagyon és már 2-3 napja nem aludt, és este találták ki, hogy bemennek, és akkor is hívtak. Aztán volt, hogy az asszony volt beteg, nem tudott felkelni. Na akkor vitte be a férjem őt meg a lányát. 4-5 óra hosszát ott várt velük, mert nem tudott nemet mondani arra, hogy várja már meg őket-nem tudták, hogy meddig fog tartani, de 1-2 órára minimum számítaniuk kellett, mert még ha időpontod is van a kórházba-uh, mert terhes vagy pl-akkor is 1 órát legalább ott vársz. Tapaszalat és meséltem is nekik előzőleg, valamint már ők is volt, hogy órákat vártak a kórházban. És már ez az 5. alkalom, mikor ugráltatni akarnak valakit és már mindenkit egyszer ugráltattak. És a múltkor már megmondtuk nekik, délután férjem bedob egy sört, úgy nem akar vezetni. Tudják, hogy ez a szokása. A minap meg felhívtak a szomszéd városból szintén este 8-kor, hogy lekésték az utolsó buszt, hozzuk már haza őket, mert gyerekekkel vannak. A férjem már akkorra ivott. Most megint csörögtek fél órája folyamatosan, de nem vettük fel.

Éppen hasmenésem van nekem, a nagyobb gyerekemnek is, alig tudok felkelni. Párom meg itt van, hogy bármi van, segít.

Csak én érzem úgy, hogy pofátlanság másokat ugráltatni úgy, hogy órákra lefoglalják az illetőt, tehát nem csak elviszed, otthagyod, nem, várd meg.

Nagyon beleszakadnának, ha taxit hívnának? Ha meg olyan súlyos, hívja a mentőket. Mikor az elsővel terhes voltam és be kellett mennem a kórházba szűlni, eszembe nem jutott, hogy ugráltassak valakit. Hívtunk taxit, mert akkor még nem volt kocsink. 2-3 hétre rá vettünk egyet, mert rájöttünk, hogy babával kockázatos ha nincs kocsi, mert mivan, ha rögtön menni kell a kórházba.

2015. ápr. 18. 22:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ez tipikus kihasználás, ahogy hallom ismerősöktől elég gyakran csinálnak ilyeneket a kinti magyarok, és csak akkor segítek, ha fizetsz érte, vagy valami hasznom lesz belőle biztosan alapon.

Szerintem ha elkérnétek a bezin árát hamar másokat kezdenének hívogatni, de szerintem abban sincs semmi ha elviszitek valahova őket és otthagyjátok őket.

2015. ápr. 18. 22:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Még ha csak elvittük volna őket mindannyiszor, amikor kérték, már akkor is összegyűlt volna egy kisebb tankolás, mert ugye vissza is kéne jönni. Egyszer meg régebben egy messzebb lévő város kórházába szállították a férjet és elmentünk érte, egy ilyen fuvarért-reptéri fuvarokat néha vállalt régebben párom azoknak a magyaroknak, akiket ismertünk- 20 fontot elkért-de mindenki ennyit kért. Szóval amikor a messzebb lévő városból hoztuk el, akkor nem kértünk érte pénzt, mert hát volt kocsijuk, gondoltuk, egyszeri eset. Most meg ki tudja meddig nem lesz kocsijuk, de így hamarosan mindenki el fog fordulni tőlük. Biztos vagyok benne, hogy tudja, hogy miért nem vesszük fel...de akkor mért próbálkozik?
2015. ápr. 18. 22:50
 3/12 anonim ***** válasza:
Mert addig próbálja tolni a szekeret amíg gurul.
2015. ápr. 18. 22:55
 4/12 anonim ***** válasza:
Miért ne próbálná meg, jópárszor hülyére lettetek már véve, nyilván próbálja. Annyit kell mondani, hogy nem tudtok most menni. Hívjanak taxit.
2015. ápr. 18. 22:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Jaj, nehogy már várni kelljen órákat, arrafelé nincs telefon???
2015. ápr. 18. 23:44
 6/12 anonim ***** válasza:
Ne hagyjátok már hogy kihasználjanak benneteket :s Nem tudtok nemet mondani ? Ha nagyon nem megy,ne vegyétek fel azt a telefont,lehet nektek más dolgotok is.Szerinted ha nektek lesz valami bajotok,ők segíteni fognak ha ilyenek ? Normális ember saját maga felajánlja a benzinköltséget.És nem csak a pénzről van szó,hanem az időről is.A helyetekben be is fejezném ezt a kapcsolatot végleg.
2015. ápr. 19. 09:52
 7/12 A kérdező kommentje:

Hát már gondolkozunk rajta. Mondtam férjemnek, hogy lehet most már meg kéne mondani nekik, hogy vegyék észre magukat-ezt úgy minden magyar nevében. De nem akarok bunkó lenni, habár vannak olyan emberek, akik csak akkor kapcsolnak, ha beszólsz nekik.

Sajnálom az egyik egyedülálló fickót, ha nem találnak senkit, mindig ő rá akaszkodnak, ő már többször furikázta őket. Akármennyire is egyedülálló, a szabadidő neki is szabadidő.

Egyébként tényleg legtöbbször nem tudnánk elvinni őket, mert már ivott a párom, nekem meg van egy csak anyatejes 4 hónaposom, szóval nem tudok órákra kimaradni. Az se lenne megoldás, hogy elvisszük őket, aztán mikor végeznek, ránkcsörögnek. Az már 4x 20 km. Na mondjuk akkor már biztos, hogy finoman jelezném, hogy fizesd már ki léci, mert az az idi+ta benzinkutas pénzt kért a benzinért...

2015. ápr. 19. 10:02
 8/12 A kérdező kommentje:

Na most léptem fel face-re, ott látom, hogy 13 órája feltöltött egy új képsorozatot chineese food címen és odaírta a várost is. Ami 45 perc innen. Valószínű, onnan akarta hazahozatni az egész családot, de legalább is kettőjüket. Na most tudni kell, hogy nem kis emberek. Mondta a párom, hogy egyikőjüket, mikor vitte, lekoppant az autó, pedig nagyon óvatosan ment. Itt Angliában sajnos az utcán kell tartani az autót, mert nem sok háznál van garázs-nincs hely neki. Szóval egy meredek leejtőn áll a kocsink már évek óta és a lengéscsillapítója már nem a régi. Kettőjüket lehet nem is biztos, hogy elbírta volna a kocsi. Végig karcolta volna az utat:D 120 kilók legalább megvannak.

Lehet rosszul lettek a kajától. De ha rosszul lettek, akkor mentőt kellett volna hívniuk. Na mindegy, megírtam nekik, hogy betegek voltunk-ami részemről igaz is, párom meg amúgy is ivott már 2 sört. 1 sörrel még itt lehet vezetni Angliában, más kérdés, hogy ő nem vezet, csak nagyon vészhelyzetben. De ilyen még nem volt.

2015. ápr. 19. 10:23
 9/12 A kérdező kommentje:
Ja, megcsináltatta az autót a múltkor a párom, de ha most beültetné mindkettőt, tuti megint vihetné:D
2015. ápr. 19. 10:24
 10/12 anonim ***** válasza:
Jójójó, felfogtuk már. Küldjétek ela francba őket és kész, minden további alkalommal nemet mondtok, aztán el lehet őket felejteni.
2015. ápr. 19. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!