Nem tudok ismerkedni, mit tegyek ellene?
Itt van néhány hasznos tanács:
Illetve:
Tippek a beszélgetéshez
▪ Mosolyogj! Ha melegséget árasztasz, az emberek szívesen beszélgetnek veled.
▪ Mutatkozz be! Mondd el, hogy hívnak, és honnan jöttél.
▪ Tegyél fel kérdéseket! Kerülve a tolakodást, illő kérdésekkel igyekezd megismerni, akivel beszélgetsz.
▪ Figyelj! Ne arra gondolj, hogy mik lesznek a következő szavaid. A legfontosabb, hogy figyelj. Így majd természetesen jönnek a kérdéseid és a kijelentéseid.
▪ Lazíts! A beszélgetések új barátságok előtt nyithatnak ajtót. Találj hát örömet bennük!
Értem,köszönöm a válaszokat 2-es együtt érzek veled :)
Egy próbát megér amit a 3-as linkelt.
Én itt gyakorin kezdtem el fejleszteni a téma felhozást,kommunikációt. Mielőtt vkivel elkezdtem beszélgetni.Átgondoltam,hogy mit szeretnék róla tudni,mi az ami érdekel.
Hová valósi,mi a hobbija,van e tesója,van e házi állata,suliba jár vagy dolgozik és akkor ezekről érdeklődni, szórakozás kikapcsolódás mit jelent neki hová megy stb stb stb Annyi kérdés van igazából és csak így derül ki,hogy van e közös pont a másik emberben.Hiszen teszem azt ha kiderül szeret fotózni és te is,meg szerettek futni stb akkor már ezeken a vonalakon el lehet indulni mint beszéd téma és megy minden magától.Aztán a bőrgombától kezdve az elefánt bébi születéséig mindent ki beszélhettek :D
Én alap/sablon/ kérdésekből tudom meg,hogy érdemes e barátkozni az illetővel vagy sem,mert ha mindenben az ellentétem teljesen akkor mi a közös hangot nem nagyon fogjuk megtalálni,ilyen is volt nem egy.
Mondok példát:
X: utálja a kutyákat
Én: imádom a kutyákat
X: rock zenét hallgat
Én: utálom a rock zenét és van,hogy mulatóst is meghallgatom.
X: kocsmázós
Én: discóba járós,táncolós.
Na ez a 3 dolog nekem pont elég arra,hogy ne nagyon menjek tovább a beszélgetésben.
Élőbe is kb ugyan ezeket kérdezem meg,de ott kicsit másabb a szitu.Na meg nekem is ezeket a sablon szövegeket rakják fel neten és élőbe is.
Ennél a magánynál nincs szarabb érzés,de az se jó ha vagy egy társaságban de mégse vagy a közösség tagja:/
Az a baj a legtöbb embert más érdekli mint engem vagy én nem tudok a témához hozzá szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!