A legjobb barátnőm elment egy buliba, ahol cigizett és ivott.14 éves. Nektek mi erről a véleményetek? Én úgy érzem csalódtam benne.
Ivás alatt 2 pohár vodkát értek. Írtam neki egy levelet is...
Kérlek, olvasd végig. A legvégéig! XY én tudom, hogy te egy értelmes és okos lány vagy. Pont ezért nem is értem, hogy miért csináltál ilyen meggondolatlanságot. De mégis, talán értem. Értem, hogy nagyon nehéz az ilyen dolgoknak ellenállni. Megértem. Mindenki cigizett, ivott a társaságodban. Téged is megkínáltak. Hatalmas bátorság és önuralom kell ahhoz, hogy visszautasítsd őket és nemet mondj. Mindenki követ el hibákat. Nincs tökéletes ember. Én is csináltam már hülyeségeket, és gondolom, fogok is… Hidd el NAGYON megbántam. Én csak szerettelek volna megvédeni. Először nem értettelek, összezavarodtam. Úgy éreztem csalódtam benned. De rájöttem, hogy félre kell tennem a saját érzelmeimet és neked kell segítenem. Megkínált a L. vagy a S., nem tudom ki… Úgy érezted nem leszel menő, ha ezt visszautasítod. Hogy majd az milyen „ciki” lesz. De rá kell jönnöd, hogy ha ezt tennék, akkor arra sem érdemesek, hogy rájuk nézz. Mindenkinek megvannak a saját döntései. Van szabad akaratod! Máskor gondold át a dolgokat kétszer, mielőtt cselekednél! Tudd, hogy mi a jó NEKED! Ne foglalkozz mások véleményével. Én a helyükben irigyelnélek téged, hogy volt erőd NEMET mondani. Lehet, hogy ezt a nagy felhajtást e körül, hülyeségnek tartod. De hidd el ez NAGYON FONTOS! Ha EGYSZER kipróbáltad, ha EGYSZER engedtél a csábításnak, máskor még könnyebben megteszed majd. Lehet, hogy 1 cigi vagy 2 pohár vodka még nem árt annyit. De ha abból az 1 cigiből 10 cigi lesz és a 2 pohár alkoholból pedig 20, akkor a 10 cigiből már nagyon könnyen lesz 100, a 20 pohárból pedig még könnyebben lesz 200! És az már NAGYONIS ÁRT! Oké, hogy egyszer kipróbáltad a cigit és az alkoholt, attól még nem leszel feltétlenül függő. (Nagypapám is 13 évesen kezdte egy szál cigivel és pár pohár alkohollal. Szerintem már hallottad tőlem, hogy hányszor műtötték.) De mit fogysz tenni, ha droggal kínálnak majd meg? Ha azt egyszer kipróbálod, sokkal könnyebben leszel függő, vagy akár meg is halhatsz tőle! Kérlek, még most gondold át ezeket. Amikor legközelebb megkínálnak, gondolj arra, hogy a SZÜLEID mire neveltek! Gondolj a BARÁTAIDRA, akik számítanak RÁD! De legfőképpen gondolj MAGADRA ÉS AZ EGÉSZSÉGEDRE! Remélem, elolvasod ezt a szöveget. Gondold, kérlek át. Nem akarok okoskodni. Neked szeretnék segíteni. Tudd, hogy MINDIG SZÁMÍTHATSZ RÁM! Kérlek, legyél erős! Tudom, hogy meg tudod ezeket érteni!
Hát válaszolt rá.. de nem ezt a választ vártam tőle... Leginkább kiröhögött... Nem tudom, hogy mit csináljak...
Az biztos, hogy te egy szimpatikus 14 éves vagy, és maradj is meg ilyennek. Ha a barátnőd így akar viselkedni, lehet, hogy 20 éves korára egy kiélt k**va lesz, de lehet, hogy kinövi ezt az egészet 18 éves korára és megkomolyodik.
Ha akarja, csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!