Ha egy külföldi odajönne hozzád egy bárban és erős akcentussal megkérdezné, hogy beszélsz magyarul mit reagálnál?
Dániában, vannak magyar ismerőseim akikkel jó viszonyba vagyok, de ők is munkát keresnek..
Mindenfelé adogatok önéletrajzokat, meg neten küldözgetek minden nap szinte, már 5 hónapja de összesen 2 nem választ kaptam a 120 lehetőségből, sajna az angollal ez a helyzet, hogy ott ez nem kiváltság, hanem egy kevés esély arra, hogy ha a munkáltató jól beszél és nem zavarja, hogy alig beszélek dánul, és pont kell ember neki, akkor sikerül, de ehhez elég nagy szerencse kell
Ez mi?
Senki nem szeret a saját országában más nyelven beszélni a dolgozóhoz.
Megkövetelik azt hogy ha ott szeretnél dolgozni akkor beszéld a nyelvūket. Nem értem miért csodálkozol ezen, szerintem teljesen jogos kérés.
én megértem, csak az, hogy pár szó van amit el kell mondania nekünk, ráadásul sokszor azt is hallani, hogy a dánok ellustulnak mivel nem annyira motiváltak mint egy külföldi..
valszeg már elegük van abból, hogy egy rakat nép jön ide, mondjuk ezt is megértem..hiszen ők jól élnek, aki idejön az meg feltehetőleg rosszabbul, nem lesz ez így egyszerű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!