Miért van az ha valakinek rám van szüksége én meg mindig segítek de mikor nekem van szükségem akkor senkit sem érdekel?!
Lehetséges, hogy nem gondolják rólad, hogy problémáid lehetnek, esetleg mert magadtól nem kezdesz el panaszkodni nekik, ezért automatikusan azt hiszik, hogy te vagy a világ leggondtalanabb embere.
Én is hasonló vagyok. Megpróbálok segíteni, ha valakin látom, hogy baja van, de az én problémáim nem nagyon izgatnak senkit sem, ha látják, hogy bajom van, egyszerűen nem veszik figyelembe. Én pedig túl büszke vagyok ahhoz, hogy segítséget kérjek, ha valaki magától nem ajánlja fel. (de az is lehet, hogy csak remekül titkolom a gondjaimat, ugyanis néha mikor segítek, vagy meghallgatok valakit, néha még azt is megkapom, hogy "milyen jó neked, te sosem veszekszel a szüleiddel, nincsenek vitáid a barátaiddal, te olyan jó vagy, mindenkinek megfelelsz". És én meg ilyenkor nem tudom, hogy ez most bók akar-e lenni, vagy lenéznek, amiért szerintük mindig azt teszem, amit a többiek akarnak, ezzel elkerülve a konfliktusokat (pedig nem így van).
Pont ma történt velem egy eset, amivel barátnőm igencsak elvágta magát előttem.
Tegnap estefele elsétáltam egy bolt előtt, és megláttam egy olyan felsőt amit legalább két éve sasolok, de sehol nem találtam még. Ez a felső pedig pont olyan volt amilyet szerettem volna. De akkor már zárva volt. Másnap 9-kor nyitott, amivel nincs is probléma, de én 9-re vizsgára mentem, utána könyvtárban töltöttem el vagy másfél órát, majd szaladgáltam édesanyám elé papirokkal (egészségügyi biztositást voltunk intézni).
Majd utána még beugrottunk venni a piacról zöldséget, benéztünk még ide-oda...
Tudtam hogy későn fogok hazaérni és akkora már tuti nem lesz meg a felső.
Igy megkértem barátnőmet (aki nem mellesleg itt lakik tőlem 3 percre) hogy szaladjon már le reggel és vegye meg nekem (nyugi, kifizettem volna neki).
Másnap (vagyis ma) kapok olyan fél egy óra körül egy sms-t és irja hogy még nem volt megnézni. Komolyan, én olyan ideges lettem rá, hogy majdnem visszairtam neki valami csúnyát. Komolyan egy nyavajás felsőt kellett volna megnézzen nekem, 15 percébe került volna az egész cucc, ennyit sajnált tőlem???
Őszintén, nagyot csalódtam benne, hogy ennyire számithatok rá, de jobban belegondolva, mire kellett volna számitsak? Hogy érek neki ennyit?! :)))
Naja ! ... és még ÉN segitettem neki mikor épp szüksége volt rá. Na, ezentúl lesheti a további segitségemet !
Kérdező, ne hagyd magad kihasználni ! :)
Ha egyedül is maradsz, legalább nem másnak vagy a csicskája, ezt jól jegyezd meg !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!