Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha minden barátom hülyének...

Ha minden barátom hülyének néz, mert nincs facebook-om, akkor nem is igazi barátok?

Figyelt kérdés

De ha megszakítom minddel a kapcsolatot emiatt, hogy piszkálnak, akkor egy sem marad. Értelmes, önálló gondolkodású emberek meg nem teremnek minden bokorban. Ti egyedül maradnátok inkább, vagy a "barátokat" választanátok, akik nem bírják elképzelni, hogy létezik ilyen, hogy valaki nem igényli a facebook-ot? Azért tök egyedül se lehet olyan jó. Vagy mégis? Azért remete sem lehet az ember.

(Nem az a probléma, hogy nekik van, nekem meg nincs, hanem az, hogy én elfogadom, hogy ők használják, de ők nem fogadják el, hogy én nem használom. Már olyat is olvastam a neten, hogy az gyanús, ha valakinek nincs, mert biztos rejteget valamit. Kész röhej.)

2014. dec. 26. 02:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Csoportok miatt hasznosnak találom a facet. Amikor gimis voltam,rengeteg dolgot osztottunk meg a csoportban vagy épp ha vki beteg volt akkor kérdezett ott stb.

Én rengeteg kutyás csopiba(felszerelés,etetés,kutyafajtával,neveléssel kapcsolatosba) benne vagyok.Hasznos dolgokat olvashat az ember. Több távoli unokatesómmal tudok beszélgetni ott,zenéket, képeket küldünk egymásnak.

Facen pedig mindenki annyit van amennyit akar.

Ha csak napi 1x nézel fel 10 percre akkor csak annyira.

Nekem vannak ismerősök akik ugyan saját néven vannak fent,de csak pl a kutyájuk képe van fent.

Nem osztanak meg nagyon semmit,ők is csoportok,meg néhány ember miatt vannak fent.

Bár ezért cikizni vkit tök hülyeség.

2014. dec. 26. 15:37
 12/17 A kérdező kommentje:
Ez igaz, hogy könnyebb ott megszervezni egy csoportos találkozót, de e-mailen sem nehéz, az is ingyen van, nem kell telefonálni. És aki nincs fent, az külön problémát jelent a csoportnak, mert külön foglalkozni kell vele. Ugyanez volt még ezer éve a mobiltelefonnal, amikor nekem még nem volt, és vezetékesen voltak kénytelenek értesíteni, amiért nagy kolonc voltam a nyakukban, mert nem tudtak egy sms-sel engem is letudni egy füst alatt. Jó dolog a könnyűség és a kényelem, de nem lenne szabad a legelső helyen állnia, sem pedig a kapcsolatok rovására mennie. Mondjuk, hogy regelek a fb-ra, hogy napi öt percet fent legyek, van-e valami meghívás. Ez nem nagy dolog, valóban. De jön a kényelem és könnyűség újabb fokozata, mégpedig, hogy az okostelefon mindent rögtön kijelez annak, aki egész nap be van jelentkezve. (Azt hiszem legalábbis, valahogy így működik.) Na most ha délelőtt elkezdik szervezni az esti bulit fb-on, de nekem nincs okostelefonom, csak korán reggel lépek be a számítógépról öt percre a fb-ra, akkor megint jöhetne a szemrehányás, hogy velem nem lehet tartani normálisan a kapcsolatot, nem vagyok elérhető. (Legközelebb ugye csak másnap reggel nézném.) Nem akarom túlproblémázni a dolgot (bár így leírva biztos úgy tűnik), csak értitek, egy tendenciáról van szó, ami csak egyre fokozódik, minden pillanatban rendelkezésre kell állnod (vagy még nem, de majd eljön az idő), különben te iszod meg a levét. Jó dolog a technika, egészen addig, amíg eszköz a kezünkben, és nem mi vagyunk eszközök a kezében. És amíg nem teszi együtt bégető nyájjá az emberiséget, akik "parancsszóra" ( = divat ) kinézik maguk közül a fekete bárányokat.
2014. dec. 26. 19:13
 13/17 anonim válasza:
Túlreagálod a dolgot,ez nem feltétlenül jelenti azt hogy nem igazi barátok. Talán csak furcsállják hogy nincs facebookod, hisz manapság majdnem minden fiatalnak van.
2014. dec. 27. 00:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Közel 10 éve vagyok fenn. Ezalatt heti kb 3x5 perc volt, amit ténylegesen ott töltöttem. Mégis szeretem, mert 40-45 éve nem látott gyerek- vagy fiatalkori ismerősök bukkannak elő. Aztán az ő ismerőseik között újabbak. Szanaszét szóródtunk a világban, s jóformán csak ott látjuk viszont egymást. Ha valaki osztálytalálkozót szervez, ott próbálkozik elsőként, és ha keresünk valakit, azt is ott kezdjük. Szóval jó és hasznos is tud lenni, ha arra használod, amire ténylegesen való, nem pedig előlapi kamerás pózolások lájkolására.
2014. dec. 27. 19:30
 15/17 A kérdező kommentje:
Én azzal a pár igazi baráttal most is tartom a kapcsolatot, akikkel meg nem voltunk igazán barátok, csak mondjuk osztálytársak, velük kapcsolatban meg abszolút nem jutott még eszembe, hogy találkozni akarok velük x év után, meg a képeiket nézegetni. Az oldal elterjedtével hirtelen mindenkiben fellobbant a vágy, hogy Kovács Pisti, volt általános iskolai osztálytársa élete felől érdeklődjön. :) Ráadásul, ha már szinte mindenkinek van, akkor már nem nagyon jönnek újabb rég nem látott ismerősök, akik miatt fent kellene lenni. :) (De akik a csoportos összejövetelek megszervezését és iskolai tananyagokat, eseményeket írták érvül, azokat teljes mértékben megértem.)
2014. dec. 27. 21:58
 16/17 A kérdező kommentje:
De amúgy sem arról szól a dolog, hogy jó-e a fb, hanem hogy ha valaki kilóg a sorból, arra a sorban állók furcsán néznek, inkább ez aggasztó. De rendben van, megpróbálom nem túlspilázni a dolgot. :)
2014. dec. 27. 22:00
 17/17 MolotovPunk ***** válasza:

Van más kapcsolat tartásra,ami szerintem jobb a fészf_snál...

Skype,E mail,telefon.

Valakivel lebeszélek egy bulit,vagy talit én ezeket használom és aztán szépen átmegyek hozzá.

Nálam a face mai napig eléggé nulla kategóriás dolog.

Fent vannak sokan.És?Ki nem sz_rja le?

Engem a barátaim és ismerőseim fész nélkül is simán elérnek.

Mellesleg én az internetet sokkal hasznosabb időtöltésre,dolgokra használom.

Sokkal jobb és érdekesebb oldalak vannak ennél a lájk halmaznál.

De megsúgom,hogy ez facebook dolog sem fog örökké tartani,előbb utóbb az is megy majd a levesbe...

2015. júl. 28. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!