Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ti véget vetnétek a barátságna...

Ti véget vetnétek a barátságnak, ha az illető barát nem lenne ott az esküvőtökön?

Figyelt kérdés

Adott egy kb 2 évtizedes gyerekkori bartság. Az illetőt meghívnád a vidéken tartandó esküvődre. Ő előre szabadkozna százszor is, mondván hogy Valószínüleg nem fog tudni ott lenni, illetve egyéb -részben anyagi jellegű- körülmények miatt nem akar odamenni, mert úgy gondolja hogy abban a jómódú társaságban az ő csórósága sok tekintetben kellemetlen lehetne neki is, meg neked is és kvázi nem akar megsérteni. Persze tudja hogy így is meg fog. De természetesen sok boldogságot kíván a házasságodhoz. Te ennek ellenére ragaszkodnál hozzá hogy eljöjjön és ott legyen ezen a napon és nem akarod megérteni hogy miért is nem akar eljönni. Persze soha nem is voltak filléres problémáid hogy bármi ilyen jellegű kvázi kisebbségi komplexus jellegű dolgot, vagy filléres anyagi problémát atérezz zárójelben.

Szóval ez a barátod nincs ott végül az esküvőn.

Mit teszel ezek után? Nem állsz többé szóba vele és felszámolod vele a kapcsolatot? Vagy egyszerűen csak megsértődsz, duzzogsz egy darabig? Vagy megpróbálod tolerálni a szempontjait, s ha nem is érted meg, de megpróbálod elfogadni hogy valamiért ő így döntött akkor, még ha talán rosszul is tette? Vagy úgy vagy vele hogy végsősoron nem csapott be, nem ígérte hogy eljön, sőt szabatkozott több alkalommal is és ő tudja hogy mit csinál? Vagy megsértődsz ugYan, de megpróbálsz felülemelkedni egy idő után a sértődöttségeden? Vagy soha többé látni sem akarod és semmilyen megkeresésére sem reagálsz? Vagy egyéb?

2014. nov. 15. 19:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%
Bár az esküvő egy fontos nap, de csak egy nap. Véletlenül sem számolnám fel vele a kapcsolatot. Sajnos sokan "túldimenzionálják" az ott történteket és nem azzal foglalkoznak, hogy aznap összekötik az életüket a párjukkal, hanem azzal, hogy a másodunokatesó hogy volt képes úgy felöltözni, az xy miért az új nőjét hozta el, János bácsi miért iszik annyit, a másik miért nem akar részt venni a játékokban, a harmadik miért ezt, vagy azt hozott ajándékba..., ... Évtizedes barátságok mennek tönkre ilyenkor azon, hogy a barátnők mit mondanak a ruhára a kiválasztásakor, vagy azon, hogy valaki el tud-e menni, vagy el tudja-e viselni egy másik rokon (pl. agresszív volt férj) jelenlétét.
2014. nov. 16. 09:40
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Akkor esetleg leírhatnád a saját sztoridat is!
2014. nov. 16. 10:30
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Anyagiak mindig sok mindent befolyásolnak sajnos.A mai világban érthető,na meg ha annyira szoros,igaz barátságról van szó akkor nyilván tudod,vagy akinek az esküvője volt,hogy valóban az anyagi dolgok miatt nem megy.

Kicsit más,de hasonló szitu.

Legjobb barátnőm beköltött Pestre és mivel nekem nincs sok pénzem,hogy felutazzak hozzá és beüljünk vhová én hívjam meg.Így állja az úti költségemet és sokszor ő hív meg.De ha bulizni megyünk és azért nem akarok,mert nincs pénzem annyit mond az utazásra szedjem össze, amúgy mindent ő áll,belépő pia stb..

Persze legutóbb én hívtam meg mert volt pénzem.Szerintem barátságoknál alap az,hogy ha tudjuk anyagi oka van amiért vmire nem jön akkor felajánlunk,hogy meghívjuk mindenre vagy elfogadjuk a döntését.

Én sem szakítanám meg vele a kapcsolatot.

2014. nov. 16. 13:11
 14/16 A kérdező kommentje:
Kedves #12, leírtam a saját sztorimat.
2014. nov. 16. 18:09
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
"megpróbálod tolerálni a szempontjait" Ezt tenném.Nem kényszeríthetsz senkit bele egy társaságba, pl ha mégis meg tudná oldani/ megoldaná és elmenne, és te meg elviselnéd, hogy ő ott adott esetben tök rosszul érzi magát, akkor milyen barát vagy te?
2014. nov. 16. 18:21
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

11-es nagyon nagy igazságot írtál...Igen , szerintem is túltolják kicsit az emberek. Főleg most gondoljunk bele, vannak emberek akik nem szeretik az erőltetett játékokat, és nem is akarnak nagyon benne részt venni, vagy ha igen akkor nyilván látszik , hogy csak illemből..Vagy vannak emberek akik nem szeretnek kiskosztümbe bújni tűsarkúval vagy öltönybe attól az az ember nem biztos hogy kevésbé jó barát vagy kevésbé tiszteli szereti a házaspárt.

Vagy hát igen ha már a piszkos anyagiaknál tartunk, akkor igen létezik hogy az ember nehéz anyagi helyzetben van és sajnos ilyenkor egy esküvő az hatalmas plusz kiadással jár, főleg ha pl tegyük fel az az illető magának szűk körű olcsó esküvőt szeretne , mert nem tartja fontosnak azokat a dolgokat amik egy vagyonba kerülnek akkor nyilván kellemetlen neki kifizetni egy rakás pénzt..főleg ha nincs miből.

Én azt gondolom, hogy mindenki maga dönti el hogy milyen esküvőt szeretne, de ne ezen az egy napon múljon egy barátság vagy ne ez az egy nap bizonyítson bármit is...

Én pont az anyagi dolgok miatt szeretnék olyan esküvőt, ahol a barátokat külön kérném hogy ne adjanak pénzt, csak kis ajándékot.

Azt gondolom az lenne mindenhol a legjobb talán, ha tulajdonképpen mindenki akkora esküvőt tervezne, szervezne amit még ki tud fizetni és akkor tényleg nem azt kellene nézni, hogy ki mennyit tud beleadni az esküvőbe..nekem lenne kellemetlen, hogy olyanok pénzt adnak ki rám , akikről tudom hogy pl nem állnak jó anyagi helyzetben.

Én valahogy nem tudnék örülni annak az összegnek.

De hát mindenki más...

Megértés , őszinteség talán ezek lennének a legfontosabb dolgok..

2020. aug. 4. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!