Az egyik barátnőm öngyilkossági kísérletet követett el a szakítása miatt. Mi visz rá erre egy embert? Hogy lehet az ilyet megakadályozni?
óóóó....én hányszor csináltam ilyet.
beszedtem, 3-4 féle altatót, nyugtatót...nem történt semmi, fájt a szívem, szúrt a szám, zsibbadt a nyelvem...szédültem, hánytam is...de nem haltam meg, pedig ittam is rá....
hogy miért tettem???
mert szeretem a barátnőmet...és nagyon rossz nélküle.
és, hogy ne érezzem ezt, ezért szedtem be a gyógyszereket...igen, gyenge jellemere és szellemre vall, de ezt már a neveltetés és a belső világ, gyerekkor, barátok, közösség hiánya, csonka család, beszűkült állapot stb..ezek befolyásolják ezt.
Sajnos az ilyenek...gyenge emberek...de érzelmesebbek és jobban tudnak szeretni....és önzőbben is..kicsit.
"mert az egy elmebeteg volt"
Zsák a foltját, mert a barátnőd meg ezek szerint gyengeelméjű.
Egy mentálisan sérült, gyenge, életképtelen ember.
" a srác amiket művelt eléggé megváltozott"
Egyetlen normális ember se tud ennyire megváltozni!
És egyetlen normális ember sem tesz öngyilkossági kísérletet egy szakítás miatt, pláne nem egy elmebeteg miatt.
Félreismerted a barátnődet, egy normális, kiegyensúlyozott emberre nem lehet ilyen hatással lenni.
Az öngyilkosságra készülő nem meghalni akar, csak éppen akkor nem lát más kiutat az adott élethelyzetéből. Az öngyilkosságra készülő nem gyengeelméjű, nem is beteg, csak éppen akkor beszűkült tudatállapotban van.
Az öngyilkosságnak vannak előjelei, például:
- az illető elajándékozza kedvenc tárgyait
- nem érdeklik azok a dolgok, amik korábban fontosak voltak neki, felhagy hobbijaival
- utal arra, hogy meg akar halni, akár konkrétan: "nincs értelme így élni", "jobb lenne meghalni" vagy csak szimbolikusan: "jó lenne hosszan aludni", "el kellene utazni messze"
- sok tagadó szót használ (nem, soha, semmi, semennyire)
- sokszor mondja, hogy "én"
- nem tud másra figyelni, csak a saját problémájára, a körül forog, nem halad előre, csak körbe-körbe, kilátástalanul
Amit ilyenkor tenni lehet:
- fizikailag ott lenni vele, nem hagyni egyedül egy percre sem
- mondani neki, hogy "itt vagyok veled, számíthatsz rám, szeretlek"
- beszéltetni az érzéseiről, ha kimondja a fájdalmát, megkönnyebbül (az öngyilkosság mindig a sajátmaga ellen fordított agresszió)
- ilyenkor jó, ha ki tudja fejezni a haragját, a barátnőd esetében a pasija iránt.
- lehet neki adni párnát, hogy püfölje, elmenni a városszélre üvölteni stb.
- a kezébe adni az ifjúsági lelkisegély számát: 137-00, ami hétköznapokon és szombaton is 9-21 között érhető el Telekom vagy T-mobile számról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!