Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek van fiú és lány...

Szerintetek van fiú és lány között alá- fölé rendeltség?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy egy nő fizikailag nem képes ugyan azt elvégezni mint a férfi, de szerintem nagyon gáz ez az óriási sexizmus ami ma van. Nagyon sok férfitől hallani hogy a nőnek a konyhában a helye, otthon vigyázni a gyerekekre..stb..stb. Bár én még "csak" 17 éves lány vagyok, és nem feminista, de utálom a férfiaknak ezeket a megnyilvánulásaikat. Szerintem egy nő is lehet sikeres, használhatja az agyát. (tudom hogy nem sok nő képes rá de vannak kivételek!) És ha már itt tartunk azt sem szeretem hogy általánosítanak mikor a nőkről beszélnek, hisztis az összes stb..stb. Korral és nemmel válaszoljatok, főleg fiúk véleménye érdekelne. Köszönöm

2014. okt. 31. 00:05
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Általánosítás nélkül írtam. Nem értem hol általánosítottam.. Nem szándékos volt
2014. okt. 31. 13:19
 12/13 without válasza:
59%
A férfiaknak már a csontvázának már a szerkezete is olyan hogy több izmot képesek rá építeni mint bármelyik nő, de mégis azt veszem észre mintha a múlt század férfiúi elkényelmesedtek volna, a férfiaknak nagyon kényelmes így hogy megfőzik az ebédet mosogatnak felmosnak és még sorolhatnám miközben ők ebéd után csak leheverednek pihenni, a nők ezt nem érdemelnék meg? dehogynem, a jelen világunkat férfiak építették el kell ismerni, és jó az a világ amiben élünk? vannak nők nagyon magas vezetői szerepben de a két nem aránya nem azonos pl én még nem hallottam olyanról hogy valamelyik országban nő lenne a miniszterelnök (németországban a kancellár egy nő, ha a kezdetek során a két nem teljesen egyenlően építette volna a világot vajon hol lennénk akkor? szerintem mindenképpen egy jobb világban élnénk a nők sokszor másként látnak dolgokat vagy alapból olyan szemszögből nézik amire egy férfi képtelen lenne, engem ezért háborítanak fel a "nőknek a konyhában a helye/otthon a gyerekkel stb" a nők háborúban bebizonyították hogy alkalmasak olyan munkaköröket elvégezni mint egy férfi ezért maximális tisztelet övezi őket, egy nő ha hazajön a munkából nem teheti meg azt hogy lepihen mert a gyerekeket el kell látni főzni kell, háztartást kell vezetni ezt sajnos a férfiak nagyon ritkán csinálják meg, egy nő előbb végrehajt olyan munkákat amit általában férfiak végeznek, egy férfit csak nagyon nehezen lehet olyan munkákra rákényszeríteni amit általában nők végeznek és ez nem jó, most már megszűnt az a világ amikor a férfi kereste a pénzt és tartotta el a családot most már közösen dolgoznak így közös háztartást is kéne vezetniük, nagyon sok jogot kivívtatok de sajnos még mindig nincs teljes egyenlőség az akkor fog megvalósulni ha a férfiak képesek lesznek lemondani a kényelemről és ténylegesen együtt cipelni a terhet a nőkkel, nagyon fiatal vagyok a házasság még távol áll tőlem de én ismerem magam és ha lesz kiért akkor én férfiként képes leszek lemondani a kényelmemről illetve átadni azt az egyenlő női partnernek (18/f)
2014. nov. 9. 20:58
 13/13 anonim válasza:

Félre lettél értve szerintem

"utálom a férfiaknak ezeket a megnyilvánulásaiket" -> nem szeretem, mikor fiúk ilyeneket mondanak nekem... de hol is van itt az általánosítás.

De félre értettél te is dolgokat. Nincs most előttem, de valami ilyesmit írsz, hogy természetes, hogy a nő hazamegy a munkából és vezeti a háztartást, nem nem az!

Az a természetes, hogy emberek (két férfi/két nő/egy férfi és egy nő) együtt élnek, dolgoznak, otthon egyenlő részben kiveszik a részüket a háztartásból.

Amúgy van egy jó mód a szexista férfiak lepattintására, ne barátkozz velük. Ha olyan párt választassz magadnak, aki nem beszél hülyeségeket, nem leszel csalódott (ebben a témában)

Amúgy meg a nő fizikailag nem képes ugyanarra dolog is igen erős általánosítás. Nyomtam már le velem egykorú fiút. Általánosságban a fiúk erősebbek, ennyi, nem mindig, Persze, ha nem teszel semmit az erőnlétedért, nem csak a fiúk, hanem a legtöbb ember erősebb lesz, mint te, de az meg megint a te döntésed. Amúgy sem vagyunk állatok, jogállamban élünk, nem kell izmosabbnak lenned, hogy igazad legyen.

2014. nov. 9. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!