Ti hova vinnétek külföldi ismerőst, ha hozzátok jönne? (Bp)
Nemsokára meglátogat egy angol ismerősöm és kb egy hétig-5 napig itt lesz. Természetesen 24 órán keresztül nekem kell elszórakoztatnom Tudom, Hősök tere, Vár, romkocsmák, Citadella, Margit-sziget stb, el szeretne menni a Széchényibe is és mivel én ott (is) dolgozom, ezért jobb embert nem is választhatott volna erre a célra de ezek megvannak 1-2 nap alatt és a többi?
Illetve tudtok olyan helyet, ahova elvihetem enni? (Néhányat én is felfedeztem jártamban-keltemben, de azok kicsit olyanok voltak, mint az iskolai menza tálca meg műanyag székek, egyszóval tök jók, de nem túl "romantikusak" :D)
Nekem anno excsajom mikor fent volt, akkor 1 napba belefért a lakhelyem környéke, Gellért hegy, Margit sziget, hajózás.
De az egész belváros tök érdekes, Budai vár, Népliget, Városliget...
-Ferenciek terén a Párisi Udvar )egyébként a Ferenciek terén van egy jó kis pub: [link]
-Befalazott erkély-menyasszony: Thököly út 61. (a sztori: [link] Egyébként a Stefánia úton gyönyörű kis házak vannak, érdemes ott sétálgatni. Ha lesétálnátok a Bosnyákig, ott a PizzaKing éttermet ajánlom, olcsó, finom, laktató, nagy választék.
-Buda, Gül Baba utca: ( [link] A 4-6-os villamos budai hídfő megállójától nem messze van. De a Google maps megmutatja, nem akarlak "elküldeni gyufáért":)
-Aquincum
-János-hegy
-Normafa
-Budai Arborétum
-Dohány utcai zsinagóga
-Magyar Iparművészeti Múzeum
-Nagytétényi Kastélymúzeum (Budapest XXII. kerületében, a Kastélypark u. 9. – 11.)
-Központi Vásárcsarnok
-VIII. kerület, Reviczky utca
-Kerepesi temető - tudom, nagyon morbidnak hangzik, de elképesztően gyönyörű szobrok, ilyenkor ősszel még szebb fák, nagyon jó, tiszta levegő-tisztább mint pl. a Városligetben.
csak pár kép: [link]
kb ennyi jutott így hirtelen eszembe. Kocsmákat, éttermeket nem tudok, nem járok ilyen helyekre.
Programot már nem írok, mert írtak sokfélét.
Ráday utcában a Vörös Postakocsi étterem. Nem olcsó, de jól főznek, kedves a kiszolgálás, kockás abroszos, magyaros ízekkel
A veres Pálné utcában van egy halkakas nevű falatozo, ha szereti a halat. Burger is van, ha csak beugrotok. Csak Magyarhalakkal dolgoznak, retros hangulat
Párizsi áruházban van egy jó főzelékes. De a külföldiek nem nagyon ismerik ezt az ételt, úgyhogy nem biztos, hogy megeszik
Gelato rosa fagyizó a bazilikánál (látványos és finom)
Fröccs terasz
Esetleg egy jó színházi darabra is elmehettek. Utána séta a Duna parton
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!