Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ilyen helyzetben mit kéne tennem?

Ilyen helyzetben mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Tavaly kezdtem a középiskolát.Lett egy nagyon jó barátnőm,teljesen egy hullámhosszon voltunk,megértettük egymást.Azonban mindketten megbuktunk,de én más osztályba kerültem,mint ő...

Rólam azt kell tudni,hogy 16 éves vagyok,depresszióval küzdök,illetve természetemből adódóan visszahúzódó,nyugodt ember vagyok.Többre értékelek egy jó könyvet meg egy filmet hétvégén,mint egy vad bulit.Inkább neten vannak barátaim.Ha iszok vagy dohányzok is,akkor csak itthon,és kis mennyiségben.Barátom se volt még,szűz vagyok,és nem érzem úgy,hogy ezzel gond lenne.Igazából szürke egérnek is mondhatnám magam ezek alapján.

Ezzel szemben a "barátnőm" igazi nagyvilági csaj,több párkapcsolattal a háta mögött.Nagyszájú,kimondja a véleményét,könnyen barátkozik,könnyedén megnyer magának bárkit.Régebben drogozott,rengeteget ivott.Egy ideig kénytelen volt felhagyni ezzel,mert a mája bánta.De mostanság újra hétvégente szórakozóhelyekre jár,leissza magát,cigizik,és több fiúval is kavar.Tehát mondhatni tökéletes ellentétei vagyunk egymásnak,a közös bennünk az életkorunk talán,meg a véleményünk egyes dolgokról.

Iskola előtti hetekben szomorúan mondta,hogy biztosan le fogom cserélni őt...hát,szerintem kikövetkeztethető,hogy pont,hogy ő cserélt le engem.

Már az első napon,az évnyitón az osztályából az egyik lánnyal vártak a suli előtt,meg,mint kiderült előtte ők egyeztettek facebook-on.Nekem akkor már napok óta nem írt,neki igen.Évnyitó alatt folyamatosan beszélgettek,ha én mondtam is valamit unottan bámult maga elé,ellenben ha a csaj megszólalt,érdeklődve figyelt és reagált.

Most kb. 3 hete(ha nem több),hogy nem beszéltünk egyáltalán.Közben nagyon összemelegedett egy oviskori barátnőjével,közös askot is csináltak.Megkérdezték tőle,hogy kik a legjobb barátnői,mire felsorolta a lányt,akivel közös a profilja,még egy oviskori barátját,meg a lányt a mostani osztályából.

Tudni kell róla,hogyha vitatkozik valakivel,akkor hónapokra visszamenőleg felró minden hibát,amiről akkor nem szólt,illetve minden olyan dolgot az ember szemére vet,ami zavarja benne egyébként,de máskor szintén nem mondja meg.Mindig úgy alakítja a vitát,hogy ő kerüljön ki győztesen,és elvárja,hogy a másik pitizve szaladjon utána bocsánatot kérni.Gondolgatjátok,egy ilyen valakinek,mint én,nem túl sok esélye van ellene vitában...már sokszor összeveszett velem,de úgy érzem újból közeledik egy vita.Szerintetek kérjek bocsánatot(mert valószínűleg engem hibáztat azért,amiért nem beszélünk),vagy hagyjam a francba az egészet?

Igazából úgy érzem,hogy csak azért voltam neki jó,mert kéznél voltam.Info szakosok voltunk,csupa fiúból állt ki az osztály,a többi lányt nagyrészt nevetségesnek tartotta.Amikor összevesztünk,sosem fordult meg a fejében,hogy akár ő a hibás,mindig én voltam a bűnbak minden alkalommal.Úgy érzem,totálisan elnyomott,és élvezte egy szinten,hogy gyengébb láncszem vagyok nála.Nem tudom mit kéne tennem...

2014. szept. 24. 22:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha tényleg így voltak a dolgok, ahogy leírtad, az írásodban benne van a válasz! Hagyd a fenébe ! Mondjuk elgondolkodtató, hogyan lehet egy 16 éves lánynak a bulizás miatt egészségügyi problémája...
2014. szept. 24. 22:34
 2/3 A kérdező kommentje:

Így voltak.Csak kicsit nehéz elengedni,mert nehezen szerzek barátokat,és sokan kifaroltak már az életemből.

Pedig igaz,kórházban is feküdt miatta...

2014. szept. 24. 22:39
 3/3 anonim ***** válasza:
1 igaz barát több mint négy hamis. Aki nem fogad el olyannak amilyen vagy és nem kiváncsi Rád ne bánkódj miattuk. Légy egyenes és őszinte, fogsz normális barátokat találni.
2014. szept. 24. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!