Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A legjobb barátom öngyilkos...

A legjobb barátom öngyilkos akar lenni, hogy segítsek rajta?

Figyelt kérdés
Szakított a barátjával (21/L) és magát hibáztatja ezért, az anyjával rossz viszonyban van, mondtam neki hogy kérjen segítséget egy szakértőtől de úgy van vele hogy most már nincs miért élnie. Én mindig mellette állok és próbálok segíteni neki de mintha meg se hallaná... fogalmam sincs hogy tudnék rajta segíteni

2014. szept. 18. 00:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Hidd el, nagyon sokat számít, ha van valaki az ember mellett, főleg olyan, akiben bízik. A magány nagyon csúnya dolgokra képes...
2014. szept. 18. 01:08
 12/17 anonim válasza:
nekem egy családtagom volt hasonlóan. nagyon sok figyelmet és megértést igényel ilyenkor az ember. próbálj neki pozitív dolgokat mondani. rá kell hogy jöjjön, hogy akiket itt akar hagyni mennyire szeretik, mennyien szeretik. sok időt tölts vele. nekem is 2 hónapba telt mire kigyógyítottam azt a családtagom, de azóta sem gondolt rá. volt hogy autóval kellett üldöznöünk :/
2014. szept. 18. 01:14
 13/17 anonim ***** válasza:

Nagy valószínűséggel nem fogja megtenni, de mivel foglalkozol vele, sokszor fogja felvetni Neked, hogy megteszi, így legalább Te foglalkozol vele.

Minél előbb juttasd el pszichiáterhez, akivel beszélni tud a problémáiról és arról, hogy mit él át az életben, mert egy bizonyos szint fölött már tök mind1, hogy mit csinálsz vele. Erőszakkal nemigazán fognak vele semmit csinálni, ha akar, gyógyszert sem szed, ha akar, az első beszélgetés után fogja magát és többet nem megy. De egyszer próbálja meg. Ingyenesen is részt vehet "kezelésen".

Akármi is történik, soha ne okold magad azért, hogy tehettél volna többet is érte, mert ez nem a Te felelősséged. Ha valóban megpróbálja, akkor hívd ki a mentőket és mondd el nekik, hogy vigyenek orvost is, mert öngyilkos akar lenni. A kiérkező mentő csak akkor szállíthatja be kényszerbeszállítással, ha orvos is van velük és az úgy dönt, amikor felméri a helyszínen. Sajnos volt tapasztalatom ilyennel, jobban megsérültem az expasim öngyilkossági kísérletének megállítása közben, mint amennyire ő sérült meg. Majdnem 5 év telt el azóta és még vannak rajtam vágások. Szerintem már maradandóak a hegek, sosem fognak eltűnni. Hetente párszor jut már csak eszembe az eset. Már nem minden nap. Ez is haladás.

25/L

2014. szept. 23. 15:10
 14/17 jaydee ***** válasza:
Kérlek bármit csinálj, csak azt ne, amit az előttem lévő tanácsolt. Aki öngyilkos akar lenni, az általában nem mondja, hanem csinálja. Ha elviszed egy pszichiáterhez, először szerez egy gyönyörű hamis betegségtudatot, majd a pszichiáter ahogy meghallja, hogy szó volt bármilyen szinten öngyilkosságról, felír neki egy kiló olyan gyógyszert, amitől fél éven belűl egy zombi lesz. Legyél mellette sokat, az öngyilkosságra való fenyegetőzését ne lássa, hogy elbagatelizálnád, tűnj úgy, mint aki komolyan veszi. Komoly harc előtt áll és te is, ha komolyan segíteni szeretnél neki, de kérlek, bármit tegyél, ne vidd el egy kib4szott pszichiáterhez se. Pszichológus, az más dolog, de szerintem arra se lesz szűkség.
2014. okt. 1. 18:11
 15/17 jaydee ***** válasza:

Annak, aki azt mondta, hogy vigye el pszichiáterhez:

Akivel beszélgetünk egy problémáról az egy pszichológus, nem egy pszichiáter, nagyon nagy a különbség.

Öngyilkossággal való fenyegetőzésnél pedig a rendőröket hívjuk, nem a mentőket, ők nem jönnek ki.

Kérlek, ne értsd félre az általam leírtakat, nem szeretnék rossz indulatú lenni, csak próbálom bizonyítani, hogy nem érdemes rád hallgatni a témával kapcsolatban.

Életem szerelmét vesztettem el azért, mert elment 2 kisebb pánikroham után pszichiáterhez, fél év után már nem lehetett ráismerni. Ja, és a pánikrohamok se múltak el. Hiába tudtam, hogy hülyeség, amit csinál, az én véleményem volt az ő meg a családja véleménye ellen..

21/f

2014. okt. 1. 18:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ha eljut az emeber odáig hogy eltudja mondani valakinek személyesen,akkor már az egy jó kezdet.Virtuálisan egy idegennek sokkal könnyebb,és furcsa de nagyobb biztonságot is ad.Olyankor azt hiszed kezedben marad a döntés.Visszatérve a kérdésre én nem vinném el a haveromat senkihez,nem is hiszem hogy jó ötlet.Akkor már kap egy bélyeget és soha betegnek látja önmagát.Az őszinte barátság a törődés a legtöbb amit tudsz tenni.Magaddal ülj le és fogad el hogy nem rajtad fog múlni.Talán túllendűl és talál valami érdemlegeset az életben.Remélem sikerül neki.
2014. okt. 27. 22:18
 17/17 A kérdező kommentje:

végül nem tette meg... ha valaki hasonló helyzetbe kerül, akkor tényleg csak úgy tehet a legtöbbet ha végig kitart mellette és próbál rajta segíteni...

igaz hogy nagyon közel állt hozzá hogy megtegye, de végül nem tette meg

2015. jan. 5. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!