Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Tényleg ilyen egy igazi...

Karr kérdése:

Tényleg ilyen egy igazi barát? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm akivel több mint 4 éve nagyon jóban vagyunk, sőt egymást hívtunk a "legeslegjobb" barátunknak. Ő egy évvel fiatalabb nálam épp most fejezte be a nyolcadikot. Én pedig a kilencediket. Az igazság az, hogy mostanában eléggé megromlott a kapcsolatunk. Mivel amikor még én is általános iskolás voltam egy suliba jártam és ott találkoztunk és lettünk barátok. De mióta középiskolás vagyon elég nagy a távolság közöttünk. Egy város van közöttünk és elég ritkán is találkozunk. De amikor találkozunk én mindig is próbálok a kedvére tenni felvidítani, megnevettetni néha kis ajándékokat is adok neki, hogy tudja én szeretem őt és nincs nála jobb barát a világon. De ő ezt észre sem veszi és sokszor meg sem köszöni, és itt kezdődtek a problémák. Sokszor már észre sem vesz, mindig mással foglalkozik. Az az igazság, hogy nekem nem sok barátom van de aki igen az örökké tart és én őt soha el nem felejtem, a szívembe zárom. Eddig 2 legjobb barátom volt, és ebből is ő az egyik. Az elmúlt néhány hónapban nem is találkozunk és annyira megbántott, hogy nem mentem el a ballagására se. De előző héten ráírtam nem akar-e találkozni. Találkoztunk elmondtam neki a problémáimat és ő is az övéit. Azt akarta bemesélni, hogy neki olyan sok dolga van, hogy nincs ideje senkire se semmire. (És akkor amikor találkoztunk akkor is éppen a haverjaihoz indult, és én azt mondtam szívesen elmennék vele hisz én is ismerem a haverjait jót hülyülnénk...ő azt mondta "de hát te ne gyere tudod ezek a haverjaim"...ez nagyon rosszul eset...mégis miért mondott ilyet? Nem vagyok a legjobb barátja, nem vagyok a barátja sem a haverja...akkor mégis mi vagyok neki?) De akkor miért tölt fel folyamatosan képeket az osztálytársaival és a haverjaival? Csak rám nincs ideje mert nem jó barát? De én mindig beszélek vele amikor csak akad időm (meg itt ez a 4 hét nyári munka is de még akkor is.) Más neki mindig is fontosabb volt, jó tudom neki is meg van a saját élete de akkor is. ő nem tesz semmit,én meg mindent érte. Néhány nappal ezelőtt találkoztunk és végülis kibékültünk, és elhívott a nyári MondoCon-ra ami Budapesten lesz Július 19.-én. (Persze szánalomból hívott el, tudom. Meg más haverjai is ott lesz és nem szeretné ha én is de akkor is elhívott.) Most meg elmeséltem neki, hogy nem tudok elmenni mert az Édesanyám nem szeretni egyedül hagyni Budapesten, a benzin is drága mert kocsival mennék, és az odaút sem piskóta. Ő erre csak annyit mondott "ok" ami egy kicsit fájt...ha tényleg egy igaz barát akkor még csak ennyit mond? Legalábbis elvárnám tőle azt, hogy kicsit kedvesebben reagáljon...

Tényleg ilyen egy igazi barát? Mit tegyek?

2014. jún. 23. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem ilyen az "igazi barát". Pattanj le róla. Még bőven van lehetőséged valódi barátokat találni. Ha pedig nem sikerül, akkor sem te vagy az egyetlen, aki igazi barát nélkül éli az életét.
2014. jún. 23. 21:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy igazi barát figyelne rád. Ha nagy a távolság, nehéz tartani a kapcsolatot, lehet hogy ő nem akarja ezt tenni.

Velem is volt már hogy suliváltás miatt a legjobb barátnőm egy idő után rám se nézett, és jól jártam hogy később egy idő után nem próbáltam találkozgatni vele. Ő megvan a barátaival és én is találtam magamnak pár barátot. Néha összefutunk és olyankor beszélünk pár percet, ennyi. Szerintem próbáld te is ezt csinálni.

2014. jún. 23. 21:14
 3/5 anonim válasza:
Egy igazi barát szerintem nem viselkedne így... Biztos megvan rá az oka, hogy ilyen, de ha tényleg igaz barát lenne, elmondaná őszintén amit gondol. Ha meg már te is azt érzed, hogy "kolonc" vagy rajta, akkor szerintem nem érdemes próbálkoznod. Nem kell ettől függetlenül bunkónak lenni, vagy lerázni ha ő kezdeményez, de jobb ha látszódik, hogy nem tőle függsz. Hogy egyedül is megállsz a lábadon. Neked is csak rosszabb lesz, hogy ha ez folytatódik, és nem lesz időd megtalálni az igazi igaz barátot. Még csak most kezdted a gimit, ha jól értelmeztem, úgy hogy ne aggódj, sem elkésve sem elveszve nem vagy, hogy új barátokra tegyél szert. Abból is lehet egy nagyon jó társ, akiről nem is gondolnád. Szerintem a barátnőd most egy olyan korszakba ért, hogy marha nagylánynak érzi magát, mert már hú középiskolába megy, és ezért azt gondolja bármit megtehet, övé a világ. De hidd el, koppanni fog ő is egyszer, és végül lehet, hogy rájön mit vesztett.( persze nem kívánok semmi rosszat neki, de bajban mutatkozik meg, ki is az igazi barát...) De addig is te ne várj rá, nem ő az egyetlen ember a világon, aki barát lehet, csak legyél barátságos másokkal, és jönni fog magától. Ha az animés dolgok miatt furának tartanak, az se tartson vissza, ezen a kezdeti "úúú az a japános lány" dolgon hamar túllépnek az emberek, tapasztalatból mondom :DD Én hatodikos korom óta titkoltam mert cikinek éreztem, de mire tizedikbe mentünk (más osztály, mint általánosba), kiderült, hogy hárman is vagyunk az osztályban, majd már öten, abból két fiú...:D És belőlük került ki a legjobb barátnőm, és a barátom is, akivel két éve együtt vagyok. Úgyhogy ne add fel, csak légy bátor továbblépni :) Ha valahol nincs rád szükség, tegyél róla hogy máshol legyen.
2014. jún. 23. 21:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Mindnyájatoknak igaza van, nagyon köszönöm szépen a válaszokat sokat segítettetek!!
2014. jún. 24. 16:34
 5/5 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem ne szakitsd meg teljesen vele a kapcsolatot.Nem ugyan azon az úton jártok.. de ez nem is feltétel a barátsághoz.Ismerkedj te is ha teheted! Nem attól lessz igazi barátod mert csak veled lóg.Az hogy nem közös a sulitok és még is találkoztok,egy nélkülözhetetlen dolog egy jó barátság kialakulásához!Ne rágódj Lazits!!
2014. jún. 24. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!