Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A barátok sokszor miért nem...

A barátok sokszor miért nem tudják elviselni az igazságot?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben egyre többször foglalkoztat ez a kérdés engem. Vázlatosabban: Az elmúlt fél évben sokat változtam. Ez annyiban nyilvánul meg, hogy sokszor megmondom a barátaimnak az őszinte véleményemet. Úgy látom, hogy ennek szinte mindig negatív következménye van: Csak a lecseszést kapom, vagy elfordulnak tőlem.

Eddig 2 barátnőm keresett meg különböző magánéleti gondokkal, és én pedig reálisan próbáltam látni a dolgokat, és így adtam nekik különböző tanácsokat. (nem erőltettem semmit senkire, csak megmondtam, hogy milyen opciók jöhetnek szóba) Láthatóan egyik ötlet sem tetszett a barátnőimnek, és mindet elutasították...Azóta alig keresnek, és még a problémájukat sem oldották meg.

Egyik fiú barátom pedig azóta zárkózott el nagyon durván, amióta megsejtette, hogy azt sejtem, hogy Ő anorexiás.

Én komolyan nem értem a barátaimat. Próbálok nekik tanácsokat adni, hogy megoldják a dolgaikat, levetkőzzék a gátlásaikat, és a végén mindig én húzom a rövidebbet. Én már ott vagyok, hogy hagyom a fenébe ha panaszkodnak, mert tudom, hogy szinte a falnak beszélek. A kérdésem az, hogy mit tehetnék, hogy ne forduljanak el tőlem a barátaim az őszinteség miatt, és hogy mi a véleményetek: Jó egy barátságban az őszinteség, vagy tényleg arról szól az egész, hogy még a rossz dolgokra is bólogatni kéne, csak azért mert "barátok vagyunk"?

21/L

2014. jún. 19. 22:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, te azt tetted, amit egy barátnak tennie kell, azaz megmondtad az igazat.Ámítani hülyeségekkel akárki tudja őket, de te vagy az egyetlen, aki az igazat mondja, ha szükség van rá.Mint barát, ez a kötelességed és a legjobb dolog, amit velük tehetsz, ha problémával fordulnak hozzád.

A baj nem veled kezdődik, hanem velük, ugyanis hiába mondasz igaz és őszinte véleményt, ha ők nem akarják elfogadni, viszont ez már nem a te hibád és nem a te gondod.Annyit tehetsz, hogy őszinte véleményt mondasz nekik,de a többi már rajtuk áll.

Tehát szerintem a barátaid felelősek a kialakult szituációért, mert nem képesek elfogadni az igazat önmagukról.Én a helyedben olyan emberekkel venném körbe magam, akiknél megyek is valamire azzal, ha teszem a dolgom, mint barát.

2014. jún. 19. 22:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Nos,én is beleestem nem is olyan rég ebbe a hibába RENDSZERESEN,úgy,ahogy te,több barátnál.Én is normálisan,nyugodtan elmondtam,hogy mit lehet tenni,amikor kérdezték,ahogy te is tetted.

De rájöttem,hogy felesleges,mert nálam is ez van,mintha a falnak beszéltem volna!

DE!

A következőt próbáltam ki:

Továbbra is megmondtam az őszinte véleményem,de amikor jöttek az első reakciók,akkor alátámasztottam,hogy miért lesz még az is jó,amit ők csinálnak.

Itt egy élő példa:

Egy barátnőmet szekálja az "anyósa",meg utálják egymást,és megy a vagdalózás,hülye az anyós úgy,ahogy van.A barátnőm pasij aaz meg az anyjának(amúgy a mostohaanyja) megtesz mindent,kinyalja a s*****!És mondtam a barátnőmnek,hogy ugyanmár,miért nem lépsz le ettől a csávótól,hiszen mégis csak hülye a mostohaanyja,az meg eljátssza az anyucipicikisfiát...ÉN MÁR RÉGEN LELÉPTEM VOLNA A GYEREKTŐL,AZ TUTI!

És ezt a tanácsot adtam barátnőmnek,amire ő azt modnta,hogy de nem hagyja ott,mert szereti,és az anyóst meg elviseli.

Mondtam,hogy rendben van,végülis így is jól teszed,mert ki tudja,hogy a bizonytalanból nem ugranál-e rosszabb kapcsolatba...

Végülis részben igazam volt,sőt még meg is nyugtattam,DE ÉN TUTI LÉPTEM VOLNA!

De legalább így majd a saját bőrén tapasztalja szegény lány meg,hogy saaajnos,igazam volt...ebből gondok lesznek így!:(

2014. jún. 19. 23:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az anorexiás barátod meg csak fél,hogy elítéled!Ezt kell neki mondanod,hogy te nem ítéled el azért,mert anorexiás.
2014. jún. 19. 23:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Kedves 1-es: Igen, szerintem is az lenne a megoldás, hogy "befogadóbb" barátokkal vegyem körbe magam, csak az fáj, hogy az évek óta tartó barátok most kezdenek leszakadni, most kezdem őket igazán megismerni.

Kedves 2-es: Nekem nem is jutott még eszembe, hogy az ő véleményüket vizsgáljam meg Talán azért, mert csak a panaszokat hallottam tőlük. Megfogadom a tanácsodat. :)

Kedves 3-as: Talán ennek a fiú barátomnak a problémája jobban fáj mint a 2 barátnőmé. :( Az van hogy egy éve minoros csoporttársam az egyetemen, eleinte jó volt a kapcsolatunk, aztán éreztem, hogy kezdett kihasználni a tanulást illetően. A betegségére nincsenek fix bizonyítékaim, de amióta őszintén elbeszélgettem vele (megmondtam neki, hogy velem ne szórakozzon többé, de ettől még lehetünk normális baráti kapcsolatban)azóta napról napra elzárkózott tőlem... Már hozzám se szól, nem is köszön.

2014. jún. 19. 23:40
 5/5 Fish1 ***** válasza:
Egy barátságnak az a lényege, hogy a felek őszinték egymással. Ha nekik fáj az igazság és lehurrognak, akkor nézz más emberek után. A saját magad változása mindig magával hozza azokat a dolgokat, hogy másféle emberek fognak érdekelni. Hasonló hasonlót vonz. Ha nem érzed jól magad a helyzetben, barátkozz olyan emberekkel, akik úgy gondolkodnak, ahogy most te.
2014. jún. 20. 05:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!