Azért hanyagol mert én nem vagyok animefan?
Barátnőm már több éve megőrül a japán témákért. Látogatja az anime találkozókat,japán kiállításokat, beöltözős rendezvényeket. A viselkedésében is meglátszik. Olyan mint egy felpörgött rajzfilmkarakter.
Egy két közös témám nekem is akadt vele néhány anime sorozat kapcsán, de engem úgy különösebben nem vonz ez a szubkultúra. Az utóbbi időben több olyan emberrel összejött akikkel éjt nappá téve erről beszélnek, beszervezték már őt lebonyolítónak is az ilyen rendezvényekre, úgy viselkednek mint ő, ugyanazt szeretik mint ők. Én meg valahogy lemorzsolódtam.
Örülök neki hogy szereti amit csinál, meg hogy talált új barátokat, de már egy fél éve leült a kapcsolatunk néhány email váltásra, mostanra pedig már nem is reagál az üzeneteimre. Meg szakad a szívem :( Mégis mivel keressem meg? Kérdezzem meg hogy miért haragszik, ha haragszik egyáltalán? Úgy is azt fogja mondani hogy nem, csak én már nem vagyok olyan érdekes számára.
Nem hiszem hogy az a gond. Az mindenféleképp lehet hogy nincs közös téma, de az nem csak az anime lehet.
Én is odavagyok az animékért, de a baráti körben nagyon ritkán kerül elő a téma. De nem is hiányzik. A legjobb barátom sincs oda érte, de nem zavar. Szerintem inkább valami közöset kéne találnotok.
Saját tapasztalatból tudom, hogy az animék/mangák meg a hozzájuk kapcsolódó társaság és kultúra nagyon keményen be tudják szippantani az embert. Ráadásul amikor ennyire odavagy valamiért, akkor nehéz kiverni a fejedből és érthetően képes lennél arról beszélni a nap 24 órájában.
Lehet, hogy ez az oka annak, hogy eltávolódtatok a barátnőddel, de nem hiszem, hogy ez az egyetlen. A barátokat közelebb hozhatja a közös érdeklődés vagy fandom, de nem ezen kellene múlnia a kapcsolatnak. Én is animés vagyok, mégis vannak nem-animés barátaim. Így azt kell mondanom, ha őt már nem érdekled annyira, hogy rád szánja az idejét és a figyelmét, akkor ne fuss utána. Egy barátság kettőn múlik :C
Remélem sikerül helyerehoznotok a dolgot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!