Miért nem mesélhetek senkinek semmit, mert azt mondják hogy egyoldalú párbeszédek mesélése?
A testvérem mondta ezt, tény hogy sok közös nincs bennünk, ha látom hogy fenn van az interneten akkor ráírok elkezdünk beszélni, aztán mesélem ami legutóbb történt velem, és most a fejemhez vágta hogy a volt barátnőm is ezért szakította meg velem a kapcsolatot mert én csak a saját rizsámat nyomatom és nem figyelek oda a másik mondani valójára.
Ma megkérdeztem valamit még egyszer amiről pár napja beszélgettünk elfelejtettem, mert nem tartom a fejemben az összes beszélgetést , és azt mondta hogy biztos el sem olvastam mert nem reagáltam rá , csak nyomtam a rizsám.
Kinek meséljek ha senki nem kíváncsi rá?
Nekem is van ilyen ismerősöm, aki csak mondja, mondja és mondja. Az persze nem jut eszébe, hogy megkérdezze, hogy a másikkal mi van. Csak saját magával tud foglalkozni. És ha én mesélnék valamit, akkor is rögtön a szavamba vág, hogy de ő ezt és ezt még el akarja előbb mondani.
Ha neked már többet is mondták ezt, akkor valószínűleg igaz. Ha te szeretnéd, hogy mások meghallgassanak és odafigyeljenek rád, akkor neked is meg kell hallgatnod őket. Illetve nem kell, hanem természetesnek kéne lennie, hogy nem csak előadsz egy hosszú monológot, hanem beszélgetsz a másikkal, ahol mindketten szóhoz juttok.
Persze én is meghallgattam, de ő engem lerendez 2 szóban, és annyi.
Ha kérdezek is nem mindig akkor érkezik a válasz amikor mindketten fenn vagyunk az interneten.
Saját tesóm és nem tudunk beszélgetni, őt a gyerekek nem érdeklik,más családja nem érdekli, ruhák, kirándulás kilőve,csak a munka.
egy jó barátság oda vissza kell, h működjön.
Ha valami van, akkor azt ki kell beszélni magunkból.
A figyelem is fontos, én mindig abból érzem, h valaki szeret, h emlékszik a dolgaimra.
Egy barátsában vannak hullámvölgyek, és van h véget ér...el kell fogadni, de nem csak az egyik fél a hibás. (Lehet, h senki sem az, csak így hozta az élet)
A sok beszéddel vigyázz, próbáld meg szűkebben megfogalmazni a dolgaidat.
talán azt is megpróbálhatod, h kérdezd meg, h mi történt vele, és miután kibeszélte magából, te is elmondhatod hosszabban, h mi történt veled, mert így már nem azt érzi, h ráöntöd a dolgaidat.
Bocsi, most olvastam, amit írtál. Ha ő ilyen veled, akkor mond el neki, h mit érzel ezzel kapcsolatban (gondolom már megtetted), ha nem javul a helyzet, akkor te is rendezd le két szóban, és az életed részleteit oszd meg mással.
Van, h két testvér nem kerül mindig közös nevezőre, de azért még szeretik egymást.
Próbáltam már, volt hogy csak őt hallgattam meg, hozzá szóltam magamról semmit nem írtam, de amint kibeszélte a fontos dolgait már ment is a dolgára meg könnyebülve, az lényegtelen hogy én még nem mondtam semmit.
Egyszerűen az emberek nem kíváncsiak az én mesélni valómra.
Valószínűleg hallgatóságnak nagyon jó leszek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!