Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem tudok egy jó ismerős...

Miért nem tudok egy jó ismerősi viszonyon feljebb jutni az emberi kapcsolataimban? Nincsenek igazi barátaim.

Figyelt kérdés

Mindenkivel kedves, jó szándékú vagyok, viszont azt tapasztalom, hogy minden barátságom csak felületes. A viszonyom mindenkivel jó, de egy szinten stagnál, nem tudok túljutni senkivel a kedves beszélgetésen túl. Nem akarom ,hogy mindenki a legjobb haverom legyen, viszont ha valaki szimpatikus, azzal is csak egy szintig eljutok, és ott megrekedek. Iskolában mindenkinek jó vagyok, de azon kívül senki nem keres, nincs akivel bárhová is elmehessek.

Hogyan tudnék egy ismerősi viszonyt igazi barátsággá alakítani?

2014. márc. 21. 23:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyik ismerősömmel nem régiben lettünk igaz barátok ténylegesen... Eddig mindig jól elvoltunk, hülyültünk, nagyon sokat nevettünk. :D Én segítek neki ha tudok, a szerelme meghódításában ötletekkel, meg átbeszélem vele a fejleményeket, ha szeretné. Viszont igazándiból akkor lettünk túl ezen a felületes és nem felületes barátság közötti ponton, hogy egyik nap elmondtam neki, hogy valami gond van. Azaz megnyíltam neki. Ezáltal pedig kicsit közelebb kerültünk egymáshoz, mert már képes vagyok elmondani neki, ha van valami. Vagyis tudja, hogy megbízom benne. Szerintem ez is egy nagyon fontos. Az, hogy tudja, hogy bízol benne. Nem titkolod előtte a bánatodat. Hogy adsz neki olyan esélyt, amit talán másnak nem. De ebbe a barátság kialakulásába az is beletartozott, hogy együtt gitároztunk egy ideig (sajnos most nem, mert túl sok a dolga, és jelen állások szerint folytatás nem lesz). Meg az, hogy szünetekben sokszor oda mentem hozzá, ha egyedül volt. S ebből az lett, hogy iskolában amikor látja, hogy én hozzám is oda tud jönni, akkor jön. Amikor először jött kivételesen ő hozzám, és nem én hozzá, az nagyon jó érzés volt. Mert nekem speciel az a nagy hibám, hogy néha rámászok mások nyakára, úgy hogy észre sem veszem. Nekem erre kell ügyelnem.

Amit ezzel akartam mondani, az annyi, hogy nyílj meg azelőtt akiben megbízol és igaz barátságot akarsz. Légy türelmes az ilyenekben, mert ehhez idő kell. S nyugodtan keresd a másikat, hívd el! Légy kezdeményező (barátaim esetében 99%-ban én szoktam a kezdeményező lenni :D). S ne félj a visszautasítástól. Nem akar veled megismerkedni? Akkor nem! Sok ember van még akivel meg tudsz ismerkedni! Nem kell emiatt aggódni! S spártai mondás: "Ami nem öl meg, az megerősít." :)

Remélem tudtam segíteni. :D

13/L

2014. márc. 22. 10:06
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Nekem nincsenek semmi olyan problémáim, amit el lehetne mondni másnak, mivel (szerintem) egyáltalán nincsenek problémáim. Van egy unalmas életem, amiben minden rendben van. Igaz, hogy ő is szokott hozzám odajönni, beszélni pár szót, de nem tudom... Nekem ez az egész olyan fura. Lehet, hogy tényleg csak bemagyarázom magamnak, meg túlbonyolítom, de akkor is erőltetettnek érzem, ha valakinek többet kell beszélnie velem a szükségesnél. Bár lehet, hogy ezt más nem így gondolja, és szeret velem beszélni. Erről nekem fogalmam sincs.
2014. márc. 22. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!