Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha valaki gazdag, miért...

Ha valaki gazdag, miért nincsenek barátai?

Figyelt kérdés
Szokták mondani, hogy aki gazdag az nem boldog, mert nincsenek normális barátai. Mért? Hova lesznek az addigi barátai? Mert ők akkor is barátai voltak, mikor nem volt annyi pénze. Nyilván vannak olyanok, akik csak a pénzre mennek, de egy normális ember szerintem észrevenné, hogy idegenek és kevésbé jó ismerősök közelednek hozzá. Vagy a gazdagsággal együtt jár az addigi barátok teljes elvesztése?

2014. márc. 11. 19:34
 1/10 Nem Isten válasza:
100%

Kedves Kerdezo!

Nyilvan ez egy nagy altalanositas, melyet az adott emberek sajat maguk es esetleg kornyezetuk "nyugtatasara" hasznalnak.(feltekenyseg,rosszindulat)

Szerintem minden anyagi kategoriaban elofordul,hogy az embernek nincsenek baratai.:)

2014. márc. 11. 19:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez csak olyan népi bölcsesség, amivel a kispénzűek vígasztalják magukat. Pár ember biztosan lemorzsolódik mellőlük, főleg mert nem tudnak "lépést tartani" mondjuk közös nyaralás, meg ugorjunk el egy jó étterembe csak úgy-jellegű pénzes programokra nyilván nem tudnak együtt menni, de egyrészt pár barát mindenki mellől elmarad, másrészt ezek helyett majd jönnek mások.
2014. márc. 11. 19:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez a szegények propagandája a gazdagok ellen mint a "kislányom ne legyél szomorú,hogy nem kaptál karácsonyra semmit, lehet,hogy a szomszédék éppen hawaiin vannak de ők nem is szeretik egymást"

Én pont azt vettem észre,hogy a gazdagabb embereknek nagyobb a társasági körük igaz az érdekbarátok száma is megnő. Kivéve ha egy felfuvalkodott bunkó az illető

2014. márc. 11. 19:43
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

igen, szerintem is általánosítás, de azért van benne igazság. meggazdagodáshoz valamennyi önzőség kell, ami ugye a barátkozásban hátrány.

rengeteg energiát kell fordítani a pénzszerzésbe, és az csak teljes odafigyeléssel, tudatossággal megy, amibe nem fér bele annyira a társasági élet. a másik, ami ok lehet még, hogy még a barátokban is ott a versenyszellem, és aki elért valamit, azt hamar kiközösíthetik. persze elég fontos a meggazdagodás oka is, mert öröklés esetén ez azért máshogy megy.

2014. márc. 11. 19:45
 5/10 A kérdező kommentje:
...
2014. márc. 11. 19:48
 6/10 anonim ***** válasza:
5#ös hogy tudsz ekkora tapló lenni?
2014. márc. 11. 19:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát ha valaki gazdag a pénz miatt sokkan akkarnak a barátai lenni! Lásd a haverom most kapott fizetést és egy barátja úgy benyalt neki most meg együtt járnak inni! Szóval ha pénz van minden van, az emberek nagy része a pénzre megy.

Sok csaj azt írja nem számit a kocsi,nem a fenét egy csaj se tud nemet mondani egy Lamborghini láttán!

2014. márc. 12. 02:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Lehet azért nincsenek barátai mert mindenki csak a pénz miatt akar vele barátkozni! Vagy szimplán nem jószívű tipus és nincsen szüksége barátokra.
2014. márc. 12. 02:00
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. márc. 12. 16:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Kicsit magamra ismertem a leírásban. Amióta dolgozom és sok pénzt keresek, sok ember lemorzsolódott rólam. Érződik az irigység, a meghökkenés, hogy én ezt is és azt is megengedhetem magamnak. Egyszerűen megváltozott a világunk. Én másként élek mostanában, nem vagyok ugyan más ember, csak másként gondolkozom, kiadok pénzt olyasmire, amikre ők nem adnának, ennyi az egész.
2014. márc. 13. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!