Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ezt hogy mondjuk meg neki?

Ezt hogy mondjuk meg neki?

Figyelt kérdés
Lesz egy kisebb buli ahol az osztály lesz. Ez egy születésnapi buli lesz. Visszont van egy osztálytársunk aki cukorbeteg és egyátalán nem figyel oda a kajálásra stb. Szóval a buliban nem tudna mértéket tartani, zabálna össze-vissza és persze inna is. De mi lenne ha valami baja lesz? Azt mi nem tudjuk beválalni! Nem azért nakarjuk, hogy jöjjön mert nem szeretjük hanem azért mert betegne nem figyel oda és hiába mondod neki, hogy ez nem tesz jót stb. Őt nem érdekli. Mindig azzal jön, hogy utálja a betegségét. Oké de szerintem a cukorbetegség csak egy állapot és ha az ember oda figyel akkor szépen kordában lehet tartani. Szóval félünk, hogy baja lenne vagy bekómázna. Hogy mondjuk meg neki úgy, hogy ne legyen bántó?

2013. okt. 22. 19:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
19%
Ez mindenképpen bántó lesz a számára. Inkább csináljatok olyat amiben ő is részt vehet... Ez a lemondás a részetekről nem lenne nagy áldozat és neki is jól esne.
2013. okt. 22. 20:03
 2/16 anonim ***** válasza:
59%
Nem csak egy állapot, rengeteg baj van a cukorbetegséggel. Végtagokat veszítenek el a benne szenvedők idővel, szörnyű egy betegség... mondd meg neki, hogy ha nem figyel oda, inkább el se jöjjön. Ti nem akartok miatta aggódni és probléma esetén az egész estét elrontani, ha netán a mentőnek kell elvinnie (nem tudom ez mennyire esélyes, de azért mondd neki. :) )
2013. okt. 22. 20:04
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem beszéljetek a szüleivel, hogy féltitek, mert nem törődik a betegségével.. Nem árt, ha tudnak róla, hogy a gyerekük veszélyben van.
2013. okt. 22. 20:06
 4/16 anonim ***** válasza:

Esetleg vigyetek olyan kaját is, amit ő is ehet és meg lehet mondani, hogy ezt neki hoztátok, hogy ő is veletek bulizhasson de mégis vigyáztok az egészségére.

A "beszéljetek vele" tapasztalatom szerint az ilyeneknél nem működik. A szülei felelőssége is, hogy a fejecskéjében helyretegyék a dolgokat.

2013. okt. 22. 20:11
 5/16 A kérdező kommentje:
De hiába csinálnánk olyat amiben ő is részt vehet ha egyátalán nem figyel oda. Ha nem akar tesizni akkor ő beteg és leesett a cucca ha mekizés van akkor már nem. Hiába mondja neki az ember, hogy jobb lenne ha nem enne ennyi szénhidrátot nem érdekli. Szóval ha olyan összejövetelt csinálunk ahol ő is részt vehetne akkor sem tudna a nasiban, kólában mértéket tartani..
2013. okt. 22. 20:13
 6/16 A kérdező kommentje:
Igen, de ha viszünk neki olyan kaját ő akkor is lecsap arra a kajára amire egyátalán nincs szüksége cukorbeteg létére..
2013. okt. 22. 20:14
 7/16 A kérdező kommentje:
bocsánat *cukra
2013. okt. 22. 20:21
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Akkor vegyetek csak olyan kaját, amit ő ehet, mást ne. Bár ez elég drága megoldás, de így mindent ehet rendesen.
2013. okt. 22. 20:30
 9/16 anonim válasza:
100%
8: Ezt szerintem te sem írtad komolyan. Mindenki egye a diabetikus kaját egy olyan meber miatt akit nem érdekli a betegsége? Tudom miről beszélek én is cukorbeteg vagyok és szerintem a kérdező is kb egy idős velem. Én tudom hol a határ. Szerintem tizen éves fejjel már bőven fel lehet fogni ezeket a dolgokat. Ha a kedves egyénnek ennyi essze van akkor persze, hogy ne vállajatok érte felelőséget. Ha bunkóság hanem ezt ő érdemelte ki magának ezzel a hozzá állásával.
2013. okt. 22. 20:44
 10/16 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.

Csak végső megoldásként írtam, ha a kérdező ragaszkodik hozzá hogy ő is elmenjen a buliba, és épségben haza is érjen.

Egyébként nem a többieknek kéne figyelniük rá.

2013. okt. 22. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!