Hogyan segíthetnék barátomnak, hogy ne tegye tönkre magát?
Hát rajtuk a legnehezebb segíteni. Mivel nincsen semmi életcéluk, nem történik velük semmi pozitív, így nincs miért harcolniuk. Nekem egyik barátnőmnél volt ilyesmi. Ő "szerencsére" csak vagdosta magát és néhányszor gyógyszeres túladagolással próbált magában kárt tenni és megölni magát.
Azt tudom tanácsolni, hogy próbálj vele minél több időt tölteni, őszintén beszélni a fejével. Pszichológust is kellene kerítenie, de hát tudom, hogy őket mindenki utálja.. senki sem szereti, ha a fejében vájkálnak. Életcél kell ahhoz, hogy javuljon a helyzete. Egy jó munka, barátnő, hobbi, vagy valami környezetváltozás, ami kihozza ebből a melankolikus állapotból.
Ez most hülyén fog hangzani, de elvinném őt egy pszichiátriára végigmutatni neki, hogy milyen emberek vannak ott, vagy drogosok közé, akik úgy be vannak állva, hogy már semmi sem érdekli őket. A bűntudatára próbálnék ezzel hatni, hogy NESZE TE IS ILYEN AKARSZ LENNI? Haldokló az árok mellett? De te ismered igazán a barátodat, engem egy ilyen kirángatna az állapotomból, igaz én sose drogoznék, innék huzamosan, hogy leépítsem magam. Mindig mindenkinek megadatik a választás. A barátodon múlik, hogy veszi a lapot vagy nem. Ez a szörnyű igazság!
igen a jövőbeni céljairól beszélgess vele, hogy mit akar magával kezdeni az életben
Amennyiben van elképzelése akkor meg haladjon affelé mert a linkeskedés nem vezet semmi épitő dologra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!