Komoly dillemában vagyok, mi a véleményetek?
Feleség és anya vagyok, boldog kapcsolatban élek. Néhány hónapjamegismerkedtünk egy családdal, nekünk egy gyerekünk van,nekik kettő, a két nagyobb gyerek egyidős. Normálisnak látszanak, elhívtak minket sütkérezni,két hét után viszonoztuk a vacsit, sosem megyünk üreskézzel,ők sem, apróságot viszünk és hoznak a gyereknek. A gyerekek jól evannak. Egy ideje mióta komolyabb dolgokat is beszélünk, vannak fura megnyilvánulásai az anyukának. Pl. mi a férjemmel nem szeretnénk több gyereket, a lányunk egyke marad, erre ő: Hát, nem ítéllek el, de azért tudnod kell, hogy rosszul döntesz. Szerintem ez kizárólag rám és a férjemre tartozik, mármint a döntés és így szemembe mondja, hogy nem ítél el....olyan fura...
Aztán egy másik alkalom, amikor félre értett valamit. Vannak közös ismerősök és én mondtam valamit róluk, ő pedig azt értette, hogy voltunk ott. Májd másnap megemlítette, hogy ő mindent megoszt velem és én elhallgattam, hogy voltunk a közös ismerősöknél. Tisztáztam, hogy nem voltunk, félreértette és hogy nem értem miért kellene beszémoljak róla...erre ő, ok, nincs harag....tehát nem értem....kellene hagynom úgy érzem...ti hogy gondoljátok?
Attól, hogy valakinek vannak időnként fura, bunkó megnyilvánulásai, az illető még lehet alapból kedves, jó ember. Ha nagyon rászokna a hasonló megjegyzésekre, udvariasan tedd szóvá ezt neki. Soha ne keveredj indulatos szóváltásba, mert annak egyszerűen nem LEHET jó vége, de pl. a hány gyerek legyen-kérdésre elmondhatod, hogy figyelj, mi így döntöttünk, anyagi helyzet, mittudomén, szóval magyarázd el normálisan, kedvesen, hogy mi van.
Ne vedd át soha a stílusát, az, hogy ő időnként bunkó, nem ok arra, hogy te is az legyél. Te magad legyél mindig olyan türelmes és kedves, hogy ez a pozitív kommunikáció ragadjon át őrá, ne a negatív terád.
némi féltékenységet, kisajátítani akarást érzek a dologban.
de legalább kimondja, amit gondol. és ez jó. beszéljétek meg, hogy kedveled őt, de úgy gondolod vannak dolgok, melyeket nem kell, hogy elmondj, de ezért ne haragudjon meg, biztosan ő sem számol be mindenről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!