Kölcsönadott pénzt hogy szerezzük vissza?
A kedvesem már jó egy éve kölcsönadott két lánynak (egyik gyerekkori barátnője) 100 000 forintot, mert kaptak külföldön munkát és ez volt a kezdőtőke. Nagyon nehéz körülmények közül jöttek, vajas kenyéren éltek, télen meg összebújtak, hogy ne fagyjanak meg. Ki is mentek külföldre dolgozni, de befuccsolt a dolog. A gyerekkori barátnő fogott magának egy pasit, de azóta lehetetlen elérni (külföldön maradt).
A másik lánnyal beszéltünk, de ő már nem tartozik a páromnak, kifizette a részét a barátnőnek, mivel úgy volt, hogy ő egyben visszaadja. Ez a lány néha beszél vele, állítása szerint mindig mondja a csaj, hogy visszafizeti, már el is kérte a számlaszámot, de nem történik semmi.
Mivel komoly barátságról volt szó, senkinek nem jutott eszébe papírt írni.
Ha ez az itthon levő lány tanúskodna mellettünk, jogi útra terelhetnénk a kérdést? Ha igen, legalább ezzel "megzsarolhatnánk", és csak végszükség esetén fordulnánk a bírósághoz.
Még egyelőre azt találtuk ki, hogy ha sikerül felhívni, rögzítjük a beszélgetést... Az, plusz egy tanú gondolom már elég lesz.
Haza szokott járni, csak nagy titokban, gondolom többek között ezért is.
Hát ez szuper, nem is tudtam :(
Bár szerintem lehet sokkolni ilyennel az embert :D
Ez tényleg elég reménytelennek tűnik, de igazából az a cél, hogy frászt hozzunk rá, ha már szép szóval nem megy a dolog :(
Én jóval kevesebbet adtam kölcsön, de azért nekem is számít, hogy visszaadja-e az illető vagy sem. Nekem már biztos nem fogja. Ő nincs külföldön, de szinte elérhetetlen, fel is adtam. Nem sok jót jósolok nektek sem, de lehet, hogy a kitartó nyomás hatással lesz rá, és fizet.Egyébként nem értem, hogy a másik lány miért nem tartozik nektek, az az ő dolguk, hogy nem nektek adta közvetlenül az ő részét, hanem a másik csajnak. Ő attól még tartozik nektek, hiszen nem veletek rendezte.
Az más dolog, hogy a barátnő őt is becsapta.
Tapasztalatbol mondom en is,hogy csak annyit szabad kolcson adni,amit orokbe is adnal.
A ferjem adott kolcson egy nagyon jo baratjanak 1500 eurot,amit elvileg 1 heten belul visszafizetett volna.Ez mar egy eve volt.Par alkalommal adott belole 50-50 eurokat,de mindig csak nyavajog ha kerjuk tole.Nem ajarjuk tonkretenni a baratsagot,igy mivel az illetonek etterme van,inkabb szepen lassan "elfogyasztjuk" az osszeget.Kolcson viszont biztos nem adunk neki maskor.
Egy masik ismerostol aki folyamatosan hzudozott ugy sikerult visszakapni a tartozast, hogy azt mondtuk neki,feljelentjuk ha nem fizet.Szerencsere bevallt,pedig gyakorlatilag nem ertunk volna el semmit a feljelentessel,hiszen csak egy banki bizonylatunk volt az atutalasrol.
Szoval ha szep szoval nem megy,es a baratsag mar nem szamit,probaljatok raijeszteni,de a pereskedes csak feleslegesen kidobott penz lenne.
Fizetési meghagyás. Nagy eséllyel jogerőre emelkedik, és akkor végrehajtható.
Ha nem, hanem per lesz, akkor már nehezebb bizonyítani persze, de tanúval még az sem lehetetlen.
A kérdés, hogy van-e ismert címük, ahova küldhető az fmh.
Fordulj ügyvédhez, ő tudja majd, hogyan kell lakcímkutatást csinálni, stb.
Közvetlenül beszéljetek azzal a lánnyal ( a másik néha beszél vele, tehát az elérhetőségét meg tudja adni). Aztán megírni mind a kettőnek, hogy mind a kettőjüket feljelentitek. Igen, azt is amelyik elvileg odaadta a pénzt a másiknak. Azt mondanám ha ezen problémázik, hogy hiszem ha látom, én neki adtam a pénzt, nem érdekel, hogy ők mit beszéltek meg, nekem még mind a kettő tartozik.
A feljelentéstől amúgy sok sikert ne várj, csak fenyegetésnek jó, de hátha akkor összekapják magukat. Ha azonnal nem történik valami, fenyegetőznék, hogy az összes ismerősüket értesítjük (halelúja facebook), hogy ne adjanak nekik kölcsön, mert soha többet nem látják vissza, átverik akik segítenének nekik, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!