Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tegyek a barátommal? Csak...

Mit tegyek a barátommal? Csak én vagyok túl anyagias, vagy csak önző vagyok?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a srác akit ismerek már elég régóta egy kicsit iszákos, mondhatni az alkoholizmus határát súrolja és állandóan iszik.

Nem azért mi sem vagyunk szentek mi is néha napján beszoktunk rúgni, meg régebben pár évvel ezelőtt hétvégente eljártunk ide-oda aztán berúgtunk. (tudjátok milyenek a fiatalok.) De az idő telik és fel kell nőni és ez most már nagyon nem menő. 16-20 éves korban tényleg nagy állatságnak számított totálkodni, meg lealjasodni (bár embere válogatja) Persze most is eljárunk bulizunk ez az élet apró örömei közé tartozik, de nem részegedünk le.

Ő viszont állandóan iszik. Még a munkahelyen a ahol van gyakorlaton is iszogat a főnökkel(Én is szívesen dolgoznék ilyen helyen:))Suliba meg nemigen jár be és akkor csodálkozik, hogy megbukik jópár tárgyból.

Az ösztöndíjat, amit kap azt pár nap alatt "eltünteti" és tőlünk vagy olyakor mástól szokott kölcsön kérni.

Az a helyzet, hogyha valahova megyünk akkor neki sosincs pénze és ha közösen veszünk valamit a többiekkel akkor ő sosem tud beleadni. persze alapvető dolog hogy kap és adunk neki, mert mindent megosztunk, és lelkiismeretfurdalásom is lenne nekem mint barátnak hogyha azt mondanám hogy most nem adok ebből, vagy most nem adok kölcsön. A baráti társaságunkban nem mindenki olyan mint én. Valakit hidegen hagy és nem ad, valaki ugyanolyan lelkiismeretes mint én és mégsem ad és elnyomja belül ezt a dolgot.

De van úgy hogy azt mondom magamban hogy elég és egyszerűen nem akarok adni, meg segíteni, mert felnőtt ember álljon talpra, ne igya el a pénzét.

Volt már többször is fejmosás meg minden, de nem használ.

Tudom nem lenne szabad hogy az anyagiasság beleszóljon ilyen érzékeny témába, mint a barátság és azért kérdeztem hogy önző vagyok-e. De könyörgöm és is megdolgozom a pénzért és mellette egyetemre járok,de akkor is.

2012. máj. 10. 21:03
 1/3 A kérdező kommentje:
Az kimaradt a mesélésből, hogy szegénynek a családi köre is ilyen ivós. Az alma nem esett messze a fájától. Felnőtt 23 éves emberről van szó nem feltétlenül kéne az otthoni példát követni.
2012. máj. 10. 21:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem nem vagy önző,igazad van.
2012. máj. 11. 14:58
 3/3 anonim válasza:
Nem te vagy önző, hanem neki vannak problémái. Nem biztos, hogy segíteni tudsz neki. Inkább pszichológus kéne. Én dobnék egy időre egy ilyen barátot, majd észhez tér, ha egyedül marad, azokkal barátkoznék akik felelősségteljesebbek. Úgy gondolnám, hogy ha kisegítem anyagilag, elissza a pénzét, ami azt jelenti, hogy kárt tesz magában. Ezért inkább akkor vagyok igazi barát, ha az önpusztítását nem támogatom.
2012. máj. 16. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!