Felkavart, de miért?
Volt még gimiben egy hat fős baráti köröm, mindenki tartja a kapcsolatot, csak én nem vagyok ennek a része. Ennek fő oka az volt,hogy volt egy személy közülük aki egyébként látens módon utált/irigykedett, fogalmam sincs miért utált, sose mondta el. Elég hullámzó kapcsolatunk volt, hol jóban voltunk hol nem, de olyan volt a jelenlétem mintha mindig is triggereltem volna akárcsak azért mert létezek...ez a "barát" belémbeszélte hogy nekem milyen nehéz a személyiségem és hogy milyen nehezen lesz párkapcsolatom. Ő tipikus nagymenő karizmatikus, humoros, de másokból gúnyt csináló személy, aki nagyon megosztó ember volt másoknál. Én az extrovert, mindenkihez volt kedves szava típusú ember voltam, többen is szerettek meg akkoriban is több sikerem volt minden téren nála.
A felállás azóta az, hogy én lediplomáztam, ő meg kb valamilyen csöves boltban dolgozik, és pont az aki másokat lenézett, kb ő maga semmire se vitte.
Egyébként a körből 1 nagyon jó barátnőm maradt, akivel azóta is nagyon szoros a kapcsolatom sokat találkozunk, meg én se haragszok hogy ő velük van. Többieknek volt ilyen erőtlen próbálkozása, meg nekem is hogy tartsuk a kapcsolatot de valójában ők mindig is efelé a toxic lány felé húztak, én mindig is kilógtam ebből a körből, éreztem/tudtam/stb. Nem is nagyon erőltettük. Én is elváltoztam, külföldön diplomáztam, lettek jobb és újabb barátaim így nem is foglalkoztam velük.
Random a napokban a régi csoportunkba beleírt ez a toxikus személy hogy inkább írjanak ide (bár nem értem, az elmúlt években nem volt külön csoportjuk? meg miért ebbe az 5 éve nem használt csoportba mikor én is benne vagyok?) -alapból nem reagáltam, de a barátnőm kérdezett egyet (akivel jóban vagyok)-mondom reagálok rá, míg tegnap ez a személy egyszerűen kidobott a chatből. Eddig is éreztem hogy a létezésem felesleges, de hogy még szembesít is vele, na az nagyon durván fájt.
Nekem azóta is nagyon jó barátaim vannak, sokan megvannak gimiből, akikért irtó hálás vagyok, remek embereket megismertem akik nem húznak le de mégis ezután kb bőgtem, az összes rossz érzést amit felém közvetített előhozta, pedig azt hittem bőven továbbléptem rajta. Mit kezdjek vele, mi a véleményetek, miért kell 5 év után is látensen bántani?
A többiek szerettek, próbáltak is meg voltunk is nagyon jó viszonyban, de közbem ahogy kezdődött az egyetem ez elhalt, meg persze ők felé húztak mindig.
Engem mindenhol kb kedveltek, borzasztó sok pozitívat kaptam a karrieremben, életemben, mindenben igazolódott és igyekeztem is jó ember lenni- erre egy kis apró dologban olyan toxikus dolgokat tud előhozni hogy remeg a kezem és sírnom kell. Nagyon rossz és mély dolgokat hozott elő bennem, mikor én sose bántottam, pont hogy ő bántott és pikkelt rám amit a mai napig nem tudok miért. SOHA ilyen emberrel nem találkoztam még.Hosszú évek után ennyire felzaklatott.
Mit tegyek?
Sajnos pedig sok ilyennel fogsz még találkozni az életben.
Rajtad áll, hogy leragadsz és engeded, hogy energia vámpírként csungjenek rajtad vagy tovább állsz.
Amúgy én is hasonló helyzetben voltam és sajnos vagyok, csak nekem most a munkahelyemet kellett egy ilyen p.csa miatt ott hagynom.
Mert nyilván nehéz volt feldolgoznom és látnom hogy mindenki tartja ott a kapcsolatot, csak velem nem. Mindenki ott van a bulikban, körökben csak én nem.
Közben meg azt se tudom hogy miért érdemeltem meg. Sose tettem semmi olyat.
Nem is jellemző egy baráti körömre se az ilyen toxikus dolog mint ami ő rá volt jellemző. Meg persze túl érzékeny is vagyok, magamra veszek dolgokat
Igen csak rosszul esik hogy nekem az egész baráti köröm odalett, és mindenki vígan szereti egymást, csak én nem tartozok oda.
Nekem azóta van legjobb barátnőm akit senkire se cserélnék, sőt nagyon szuper emberekkel találkoztam, de mégis nagyon megütött. Még akkor is ha egy ponton amúgy lenézem és nevetek rajta (bár ez csak kompenzálás)
"De a többieknek miért nem tűnik fel milyen?"
Hidd el, hogy feltűnik. Vagy ugyanolyan, mint ő, csak nem ekkora pofával és azért hagyják, vagy csak gyávák és félnek, hogy velük is megtenné ugyan ezt.
Hidd el, hogy pontosan nagyon jól tudom, hogy miről beszélsz. Hónapokig, sőt akár évekig tudok ezen rágódni, hogy XY-nak miért nem voltam elég jó? Miért bántott? Mit csináltam rosszul? Stb
De jegyezd meg, hogy itt nem Te vagy a hibás!!
Nagyon sok irigy, rosszindulatú ember van, akik le akarnak majd húzni a szintjükre. Soha, de soha nem szabad engedni nekik! Rögtön ki kell tárni az életedből őket!
Amúgy a legjobb, ha mindenki előtt szembesíted vele, hogy mekkora szemét, mert így a birkák bátorságot kapnak és ott hagyják egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!