Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Majd egyszer vége lesz?

Majd egyszer vége lesz?

Figyelt kérdés

Nem tudom mit kezdjek magammal. Hirtelen minden ember akit szerettem és napjaim részesei voltak már hónapokon át, hirtelen elmentek mellőlem.

Nem tudom mi okból történhetett ez, tényleg fogalmam sincs. Lehet, hogy valamit túlzásba vittem vagy valami olyat tettem ami nekik nagyon fájt, csak miért nem mondták el? Miért pártoltak el tőlem hirtelen?

Az osztályomban sem beszélgetek senkivel, de mindennap változó. Nem tudom, hogy az emberek miért tekintenek engem riválisnak vagy unszimpatikusnak. Én egy intelligens lánynak gondolom magam akinek ha van valami problémája, mindig elmondja, nyugodtan, úgy, hogy a másik ne érezze rosszul magát, ilyen szempontból.

Jelenleg egy barátom sincsen, nulla, semmi, zéró. Nem tudom milyen okból, de nagyon nem jól érzem magam, hogyha így folytatódik tovább akkor félek, hogy nem jó gondolatok lesznek a fejemben. Sosem voltam még ennyire egyedül.

Segítséget szeretnék kérni vagy csak valakit akivel beszélhetek. Anyukámmal sem tudok mert sokat iszik, inkább őt békén hagyom.

17

dec. 17. 11:34
 1/3 anonim ***** válasza:
74%

Az a gond élből, hogy én 31 éves vagyok és férfi. Ez meg külső szemmel, meg neked belső szemmel is fura lehet. Tehát nem biztos, hogy attól, mert jól eltudnánk beszélgetni még okés lenne.

Viszont adhatok tanácsot, vagy válaszolhatok a kérdésedre.

Mivel 17 vagy, így gondolom 1-2 éven belül érettségi. Utána másik suli és/vagy munka. Persze addig is jó lenne barátokat, embereket találnod akivel el tudsz beszélgetni, jól érzed magadat.

Mi a helyzet a hobbikkal? Mit csinálsz szabadidődben?

dec. 17. 12:04
 2/3 Senior Séf ***** válasza:
72%
Nyilván a saját viselkedésedben történt valami, amit ugyan te magad nem veszel észre, de kívülről unszimpatikussá tesz.
dec. 17. 18:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Próbálj meg visszaemlékezni, hogy ez mikor kezdődhetett, és mik tajlottak akkor - nem csak a te életedben, hanem az iskolában, osztályban. Simán lehet, hogy megbántottál valakit úgy, hogy nem is akartad, és nem is vetted észre, félreértették egy megjegyzésed, de az is lehet, hogy visszahúzódóbbá váltál a családi nehézségeid miatt (írod a végén, hogy anyukád iszik), ezt gyakran benézi a környezet annak, hogy azért nem nyitsz feléjük, mert valami bajod van velük - aztán mindketten azon gondolkoztok, hogy mi baja van a másiknak.

De az is előfordulhat, hogy semmi ráhatásod nem volt a dologra, csak terejd valami pletyka, amiről neked nem szóltak.

Nagyon hasonlóan jártam a közelmúltban, sokminden összejött, egy elég csúnya szakítás, hozzám közel álló rokon súlyos betegsége és halála, illetve a munkahelyemen szakmailag mellőzve éreztem magam, mindenkit dícsértek, előléptettek, én meg csak álltam egy helyben, és folyamatosan azon kattogtam, hogy vajon tényleg ennyire szarul teljesítenék? Mindezek hatására nagyon nem voltam jól lelkileg, úgyhogy nem igazán kerestem a barátaimat, és nem vettem részt a munkahelyemen se a közösségi életben, nem is nagyon szóltam senkihez, bejártam, elvégeztem a dolgomat, hazamentem. Mikor úgy voltam vele, hogy én ezt már nem bírom tovább egymagam, és most már beszélni akarok valakivel, akkor jöttem rá, hogy nem maradt mellettem senki. Azóta nagyjából sikerült helyreállítani az emberi kapcsolataimat, de a legtöbben, mivel nem mondtam semmi, a saját perspektívájukból annyit érzékeltek, hogy _velük_ hűvös és távolságtartó lettem, holott ők semmi rosszat nem csináltak - ezért elkezdtek kerülni, és nem keresni.

dec. 18. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!