Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Felnőttként hol lehet barátoka...

Felnőttként hol lehet barátokat találni?

Figyelt kérdés

ma 15:24
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Munka, hobbik... Nehezebb, mint gyerekként. Mert mindenkinek saját élete van.
ma 15:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
En általában ha összejövök vkivel, az ö baráti ismerősi köre lesz az enyém is amíg járunk. Szakítások után már nincs kapcsolat velük, max hébe hóba csak, vagy köszönnek ha meglátnak, de kihal. De addig legalább nekem is voltak.
ma 16:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem erre az a terv, hogy megtartom a gyerekkori barátaimat. Illetve egyetemről, koliból is vannak. Hobbikról is lehet, de már nehezebb, vagy csak nekem nem lettek új hobbijaim.
ma 16:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet. Lealábbis ritka.

A többség abból indul ki, hogy megvannak az emberi kapcsolataid, és ő ebbe már nem fér bele. Ritka, hogy valaki elfogadó és nyitott legyen, és kölcsönös legyen a szimpátia valamint az elköteleződésre való hajlandóság.

ma 18:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Csütörtökön volt egy szakmai konferenciám. Kb 20 korábban ismeretlen emberrel beszélgethettem volna olyan szinten, hogy találjunk jó közös témákat, elnevetgéljünk, akár személyesebb és érzelem/szenvedélykifejező témákba is belenézzünk, és elérhetőséget (insta, linkedin, bármi) cseréljünk.

Namár nem csináltam ilyet, mert én nem ezért mentem, de voltak, akik engem találtak be, mert valamiért érdekesnek találtak engem, kíváncsiak voltak mivel foglalkozom éppen, stb. Szóval ez egy nagyon jó rendezvény volt arra, hogy hasonló érdeklődésű emberek kicsit beszélgethessenek egymással, informálódhassanak, stb, és az előadások is mindig témát adhattak, hogy kint az előtérben, szünetekben, stb... lehessen könnyedén beszélgetéseket kezdeményezni, témát felhozni.

Most nem azt mondom, hogy akkor konferenciákra kell járnod, hanem azt, hogy bárhol meg lehet találni bárkivel ezeket a közös pontokat érdeklődési köröket, bárkiben megtalálhod azokat a dolgokat, amik benned motivációt keltenek arra, hogy akard megismerni a másik embert, azaz hogy valami érdekes legyen neked abban a másik személyben. És legtöbbször ez az igazán fontos egy kezdeményezésnél, hogy úgy állj oda a másik emberhez, hogy legyen egy olyan témád, ami érdekel téged tőle, ami őszintén jön belőled, ami nem csak kényszer.

És sokszor talán ezt a legnehezebb megtalálni, a random élethelyzetekben mindenképp.

De ha elmész pl egy futóklubba, vagy kreatív workshopra, vagy koncertre, vagy tanfolyamra, vagy bármi, ott... tehát találd meg azokat a helyeket, ahol könnyen tudsz kapcsolódni a hozzád hasonló érdeklődésű emberekhez. Ott lesz olyan, aki felé érdeklődéssel tudsz fordulni, mert tudhatod, hogy ugyanazt érzi, mint te.

Így működik. Ezt az energiát kell beletenni a kezdeményezésbe, az első néhány témába. És ha minden jól megy, akkor talán a többi már könnyen alakul az asszociációkkal, új témákkal, stb...

ma 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!