Ha a legjobb barátod saját régebbi rossz döntései miatt
anyagilag hehéz helyzetbe kerülne, és éppen módod lenne
segíteni rajta, megtennéd?
Figyelt kérdés
Úgy, hogy közben tudod, hogy ezeket a ráfordított milliókat sosem látod többet, nem lesz képes visszafizetni vagy csak értelmezhetetlenül hosszú távon, viszont cserébe ezzel el tudod indítani egy úton, hogy újjáépítse az életét. Most a 24. órában van, még menthető, de ha most nem fizeted ki a tartozásait, teljesen elúszik körülötte minden, helyrehozhatatlanul tönkremegy az élete. A szóbanforgó összeg amit fel kellene áldoznod kb. egy éves nettó fizetésed. Te komolyan megéreznéd a pénz hiányát, de ki tudnád gazdálkodni, téged nem küldene éppen padlóra, de tartalékok nélkül maradnál, és egy éved munkája megy füstbe. Cserébe viszont ezen az áron megmentheted a legjobb barátodat, akivel sülve-főve együtt vagytok, aki a másik feled és akit szinte a rajongásig imádsz. Mit tennél? Mennyit ér forintban az ember legjobb barátja? A döntést már meghoztam, inkább vélemények érdekelnek, ki hogy állna ehhez.
Milliókat? Annyim eleve nincs. Senkire nem fordítanék egy évi fizut….
tegnapelőtt 11:53
2/12 anonim válasza:
Éves fizetésemet nem fordítanám senkire sem ilyen helyzetben. Az más, ha valaki beteg, segítségre szorul, gyerek, kiskorú.
De saját hibái miatt, felnőtt embereket nem segítenék így. Lehetőséggel, munkakereséssel, stb. ilyenekkel segíteném, de nem konkrétan egy nagy összeggel.
Leginkább azért sem, mert ha eddig így élt, akkor szerintem ezzel sem indítod el semmilyen jobb irányba.
Ha nekem ez a pénz semmi sem lenne, egyáltalán nem hiányozna, akkor talán.
tegnapelőtt 12:20
3/12 anonim válasza:
Rettenetesen szubjektív, hogy kiért, milyen kapcsolatban tenném meg, de adott esetben ezen szubjektív belső megérzésem alapján megtenném
tegnapelőtt 12:25
4/12 anonim válasza:
Ő döntése volt.
Nem adnék neki pénzt, de ha tehetem, akkor befogadom, nyújtok neki lakhatást, qmíg rendbe jön, ha tudok munkát szerezni neki, akkor megteszem, de amúgy építse fel maga az életét.
Engem túl sokszor phasztak át. Szép dolog anyagilag önzetlenül segíteni a másnak, de sajnos nem bízom az emberekben. Pillanatnyilag hálásak, aztán hátba szúrnak.
tegnapelőtt 12:35
5/12 anonim válasza:
Én egy 3. opciót választanék. Segítenék neki anyagilag valamennyire, de ennyivel akkor sem, ha megengedhetném magamnak. Szóval adnék neki valamennyi pénzt, de emellett megpróbálnék vele kiagyalni valami módszert, amivel meggátolható, hogy tönkre menjen. Részletfizetési kérelem, ahol lehet, stb.
tegnapelőtt 12:46
6/12 anonim válasza:
Semmiképp.
Friendship and money: oil and water.
tegnapelőtt 13:03
7/12 anonim válasza:
Kompromisszumos megoldást keresnék. Biztos segítenék neki, de nem ilyen feketén vagy fehéren ahogy a kérdésben van
tegnapelőtt 13:28
8/12 anonim válasza:
"Cserébe viszont ezen az áron megmentheted a legjobb barátodat"
Meddig? Ha sorozatosan rossz döntéseket hoz meg, akkor én csak ideig-óráig húztam ki a szarból, cserébe nekem is elúszott a megtakarításom, amiért évekig dolgoztam. Még a legjobb barátomért sem tenném ezt meg, de azt is meggondolnám, hogy folytassam-e vele a barátságot, ha ilyet elvárna tőlem.
tegnapelőtt 14:16
9/12 A kérdező kommentje:
Nincs szó semmiféle elvárásról, sőt, épp ellenlezőleg. Egyszerűen csak "hivatalból" ismerem a helyzetet, hiszen mindig mindent megbeszéltünk és megbeszélünk. Ezért tudom, hogy ezúttal nélkülem a helyzetnek nincs megoldása.
tegnapelőtt 14:37
10/12 anonim válasza:
Megmondom őszintén, valamit fizetnék neki, egy éves fizetésemet nem. Nem fogok én éhezni meg szenvedni más hülyesége miatt. Nem gondolom amúgy sem, hogy ez az egyetlen megoldás (az illető is vállalhat bentlakásos munkát pl).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!