Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Erről mit gondoltok?

Erről mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Ismét "elkopott" egy barátom.

A 30-as éveim első felében járok. Egy 16 éves barátságról van szó. Sokáig laktunk egy helyen, rendszeresen találkoztunk. Később én elköltöztem másik városba, ennek is már jó pár éve. De tartottuk a kapcsolatot. Évi 2-3-szor találkoztunk és 1-2 hetente írtunk egymásnak. Minden jónak tűnt. Majd kb egy éve elkezdett a találkozások száma csökenni (ő nem ért rá sose), majd egy idö után azt vettem észre, hogy mindig én írok. Most már azt, hogy ha írok se reagál hetek óta.

Nem történt egyikünk életében se komolyabb változás. Konfliktusunk se volt. Ilyenkor mi van?

Amiért főleg bánt az az, hogy 5 éven belül ez a harmadik 10+ éves barátságom, amivel ez történik.

Nem kell félreérteni: van életem, családom, barátaim. De az ilyen nagy múltú barátságokat mindig is nagyon értékesnek tartottam.

Mit csinálok rosszul?

okt. 21. 20:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Az, hogy elköltöztél, nem elég komoly változás? A barátságnak pont az a lényege, hogy rendszeresen találkoznak. A semmire nem lehet barátságot építeni. A másik kettőről nem írtál, de amúgy is megváltoznak az emberek, a körülményeik, az érdeklődésük, a barátságok a lehető legritkábban tartanak örökké. Kössél helyben barátságokat új emberekkel.
okt. 21. 20:54
 2/6 A kérdező kommentje:

Lassan 8 éve, hogy elköltöztem, így ez nem újdonság.

Vannak helyben is barátaim, de valahogy ezek az új barátságok nem olyanok, mint az évtizedes barátságok.

okt. 21. 20:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem is lesznek olyanok. Az a csoda, hogy ez eddig ki tudott húzódni. A felnőttbarátság már nem olyan. Az iskolások naponta együtt vannak, ugyanazokkal az élményekkel. A felnőttek nem. Ilyenkor már a párkapcsolat a barátság, a többi néha közös időtöltés.
okt. 21. 21:04
 4/6 A kérdező kommentje:

Pont ezen gondolkodtam, hogy sulis/egyetemista koromban egy átlagos szinten százas nagyságrendű emberrel találkoztam, akik ráadáaul mind az én korosztályom voltak. És ebből került ki mindössze néhány, akikkel rendszeresen beszélgettem, és 5-10-es nagyságrendben, akikkel az amúgy végtelen szabadidőmben privátban is programot szerveztem és ezek nagyrésze is eltűnt, amint nem találkoztunk már suli miatt rendszeresen.

Ma felnőttként egy héten kb 20-30 emberrel találkozok, ők is vegyes korosztály és sokszor ha valakivel megtaláljuk a közös hangot sincs időnk privátban találkozni.

okt. 21. 21:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez így van, elfoglaltabb a felnőtt, mint a gyerek (a gyerek eleve délután szabad), a felnőttnek vannak másirányú kötelezettségei, saját családja.
okt. 21. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül köztetek van a gond, lehet hogy nehezebb időket él, depressziós, nincs ereje, elfelejt dolgokat, nem biztos hogy szándékosan.

Lehet attól hogy ugyanolyan fontos vagy neki, és gondol rád, csak szar passzban van, van aki ilyenkor befordul egy időre, de aztán visszabillen minden.

okt. 22. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!