Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Felteszem az ezredik ilyen...

Felteszem az ezredik ilyen kérdést férfi-nő barátság témában. Ma mi a véleményetek erről? Létezik?

Figyelt kérdés

Nekem lényeges, hogy tudjak fontos kérdésekről a másik nemhez tartozóakkal is beszélgetni. Párommal elég nagy a baráti társaságunk, így bőven van erre lehetőségem. Közös beszélgetések vannak általában.

A baráti társaságon kívül viszont már nem merek mélyebb, rendszeres beszélgetésekbe bonyolódni senkivel. A rendszeresen van a hangsúly. Félek, hogy a közös érdeklődés, az egymással való rokonszenvezés másfelé vinné el a kapcsolatot.

okt. 13. 10:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Van! Nekem is volt egy nagyon jó barátnőm, soha fel sem merült bennem, hogy több is lehetne köztünk. Szerintem benne sem. Sajnos messze költözött, megszakadt a kapcsolat. Én nem hiszek a távkapcsolatban, se szerelem, se barátság nem működik úgy, nálam legalábbis nem.
okt. 13. 10:08
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
Létezik, de csak ha legalább az egyik fél kegyetlenül nem vonzó. Pl. exemnek volt pár lánybarátja, ő nagyon jól nézett ki, a lányok ducik voltak vagy csúnyák. Nem aggódtam miattuk, mert ha velük csalna engem mint szép és vékony csini nőt, akkor még ki is röhögtem volna és lazán továbbállok. Azt viszont nem nézném jó szemmel, ha egy jó nővel “barátkozna” a párom, akiről tudom, hogy bármelyik pasi bármikor meghúzná. Volt ilyen is és róluk ki is derült, hogy dugtak.
okt. 13. 10:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

13 és 14 válaszok!!

Akkor félti más társaságától valaki a párját, ha nem stabil a párkapcsolatuk.

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..

okt. 13. 10:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Férfi nő barátság...

Többnyire akkor létezik ha:

- egyik sem vonzódik a másikhoz, külsőre szexuálisan

- vagy ha mindkettő boldog kapcsolatban van mellette.

Egyéb esetben ha egyik vonzódik a másikhoz, fordítva nem az pokoli érzés hosszútávon, akár egyedülálló a másik fél akár nem.

És ez nem csak most hanem 20-30-40 éves is így volt.

okt. 13. 11:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is tud ilyesfajta barátság létezni, azonban ehhez elengedhetetlen az, hogy egyik fél se érezzen többet a másik iránt, mint barátság, vagy testvériség. Amint megjelenik a vonzalom, jönnek a bonyodalmak is.
okt. 13. 13:18
 6/9 anonim ***** válasza:
37%
Ez max olyan helyzetben lehetséges, ha te tudod kezelni az esetleges érzéseidet, a másik meg homoszexuális...
okt. 13. 14:10
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

4es válaszoló tökéletesen leírta.

Én magam is ilyen helyzetben vagyok, hogy barátság ráment, mert előjöttek az érzelmeim és a másiknak meg nem. Viszonzatlan szerelembe kerültem és ráment a barátság. Ami borzasztóan fájó.

Szóval tényleg csak akkor van, ha mindketten boldog párkapcsolatban vannak vagy külsőre nem jönnek be egymásnak sehogy sem.

okt. 13. 15:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Létezhet, de a hosszabb, mély baráti beszélgetések, együtt töltött sok idő válthat ki érzelmeket!!!

Hát...leírom én is a történetemet.

Volt egy csaj, akivel elég jól kijöttünk mint barátok. Fél év után én kezdtem el többet érezni, meg is mondtam neki, persze nem volt a válasz, meg hogy a barátságot ne rontsuk el, de amúgy jóképű pasinak tart, de nem és kész. Ezt megértettem, többet nem próbálkoztam. Próbáltam kevesebb időt tölteni vele, kerestem közben más lányt. Neki is lett kapcsolata, átverték. Teltek a hónapok, talán egy év, és folyamatosan keresett, hogy találkozzunk, beszélgessünk mint barátok! És akkor elmondta hogy egy két hónapja átkattant valami benne, és most ő kezdett el többet érezni irántam, lelki társa vagyok úgy érzi. A pasival is csak azért próbálkozott hogy elterelje a figyelmét rólam, de nem tudta, még szex közben is rám gondolt. Elmondani pedig nem merte, mivel egyszer elutasított a barátság végett. Persze én már nem vettem komolyan, elutasítottam. Azóta kicsit távolságtartóbbak vagyunk, de néha beszélünk azért.

okt. 14. 07:56
 9/9 Senior Séf ***** válasza:

Megoszlanak a vélemények a barátság mibenlétével kapcsolatban. A z igazi barátság az ősemberekről, ősférfiakról maradt ránk. Egy több tonnás mamutra, vagy kardfogú tigrisre vadászó férfinak nem volt mindegy, hogy a mellette gubbasztó torzonborz alak megmenti-e, ha bajba kerül, vagy csak a saját irháját viszi minél messzebb. A nők az őskorban gyűjtögettek. Nekik a mellettük hajlongó másik gyűjtögető nő nem bajtárs,hanem táplálékkonkurens volt. Ezért az ő"barátságuk" jobbára csak érdekek mentén szövődik.

Ezért ma, az a férfi, akinek volt már része igazi, egymásért a tűzbe is berohanó, akár a szerelmet is felülírni képes férfibarátságban, a kérdésre kategorikus nemmel felel, míg a többség, a barátságot a Fb ismerőssel összekeverő réteg, megesküszik a férfi-nő barátság létezésére.

okt. 16. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!