Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Erkölcstelenség egy ilyet...

Erkölcstelenség egy ilyet meghúzni?

Figyelt kérdés

Ha van egy lakásom, amin van hitel és én ott lakom. Majd egy barátomnak felajánlani, hogy lakjon ott nyugodtan velem (nyilván a piaci ár alatt, baráti havi díjért). Tehát tegyük fel egy ugyanolyan kaliberű albérletért, ha valakivel fizetne 90e/főt, akkor én 70e/ft-ért ajánlom fel neki.

Nyilván ő tudja, hogy hitel van rajta és az nekem is segítség. De hogy pl. a tudat, hogy sosem lesz része a lakásban.

Ez normális, szoktak ilyet, vagy illene ingyen felajánlani/mégolcsóbban? 2-3 évig lakna ott.

szept. 17. 08:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pár másodperce nézem a kérdést, és nem igazán tudok rájönni, miben látod az erkölcstelenséget? Attól, hogy te jól jársz, még nem használod ki a barátodat.
szept. 17. 08:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális
szept. 17. 08:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Magától értetődik, hogy ő ebben a helyzetben csak albérlő lesz, és nem tulajdonos (mitől is lenne). Akár véglegesen is odaköltöztetheted, mindaddig amíg ő a lakhatásért bért fizet és ennek elmaradása esetén kirakod, fel sem merülhetne benne, hogy több jog illet meg, mint egy vendéget.
szept. 17. 08:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem. Sehol sem leszel tulajdonos, mert bérelsz egy lakást vagy egy lakrészt.
szept. 17. 08:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Kedvezményesen adod ki neki a szobát. Ha idegennek adnád ki, nyilván többet kérnél. Ergo még te jársz rosszul. Mi ebben az erkölcstelen?
szept. 17. 09:27
 6/9 anonim válasza:
Hogy lehet ennyi szorongással élni, de őszintén...?
szept. 17. 09:39
 7/9 Katona Dius ***** válasza:
Most ennyi erővel egy sima albérletben élőt is meg lehetne kérdezni, hogy nem érzi-e erkölcstelennek, hogy fieznie kell a lakhatásért, és sosem lesz övé a lakás.
szept. 17. 14:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálam teljesen ingyen lakik a legjobb barátom akinek nincs saját lakása. Hála Istennek nekem nincs hitel az ingatlanon, így tőle sem fogadok el pénzt. Még a rezsibe sem kérem hogy beszálljon. Örülök hogy támogathatom, meg így legalább én sem vagyok egyedül. 90 m2 két embernek is kényelmes, ha nem lenne ott velem, csak üresen állna az a szoba. Minek fizessen érte egy idegennek? Inkább gyűjtögessen, boldoguljon. Nekem meg végülis lényegében semmibe nem kerül hogy ő is ott van, legfeljebb vízből fogyasztunk ketten egy kicsit többet, a rezsi többi része ugyanannyi mintha egyedül lennék.
szept. 17. 14:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Én adtam ki barátnak piaci ár alatt lakást, semmi jó nem lett belőle, rá is ment a barátság. Teljesen leszarta a lakást, még egy villanykörtét sem cserélt ki, folyamatosan oda kellett menni intézni a dolgait, mintha az anyja lennék, az oda érkező leveleinket felbontotta. 3 hónapot lakott ott, 2 hónap után már nem volt barátság, csak a lakás ügyében beszéltünk. Soha többet barátnak, ismerősnek nem adok ki, még rendes áron sem, nemhogy kedvezménnyel...
ma 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!