Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit lehet kezdeni egy olyan...

Mit lehet kezdeni egy olyan baráttal aki nem mond semmit?

Figyelt kérdés

Neten ismertem meg és "beszélgetünk". Állítása szerinte szorong és a hasonló mostani trendi problémái vannak. Amit én tiszteledben is tartok, tudom milyen stb... Na de Ha rám is ír ritkán ( de én szoktam kb. minden második nap írni neki) akkor se mond semmit. Nem hoz fel témát, nem mond magáról semmit... Megkérdezem milyen napja volt akkor azt mondja jó, okés, elment, fárasztó ilyenek. Megkérdezem mit csinált, mit fog csinálni, akármit tényleg... Semmire nem válaszol rendesen.

Ha indítok egy témát akkor bele se kérdez igazán, vagy ha belekérdez nem teszi hozzá a maga részét hogy beszélgetni tudjunk.

szept. 8. 22:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen idővel eltűnik

Te tartod már az egészet életben.

Én elengedném ezt.

szept. 8. 22:51
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
Lehet hogy nem érdekled már. Én is kerestem itt már barátokat de egy kis idő után mind lelépett vagy vissza sem ír már. 2 barátom van erről az oldalról. Az egyik nagyon ritkán ír vissza a másik visszaszokott írni amikor tud de ő is ritkán. Én azt gondolom erről hogy az emberek jönnek-mennek az életünkben és mindenki változik. Ha esetleg lenne kedved dumálni, én szívesen benne vagyok. Mindig jó kialakítani barátságot. 🙂😎
szept. 8. 22:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire komoly szocializációs nehézségei vannak, nincsenek személyes barátai, nem jár társaságba, akkor valószínűleg tényleg nem történik vele semmi. És mellé nem is tudja hogy kifejezni magát, mert nincs benne rutinja.

Ha emellett olyan "trendi problémái" is vannak, hogy ki volt közösítve vagy nem illeszkedett be akkor sem a társaságba amikor rá volt kényszerülve a másokkal való időtöltésre, még lehet gátak is vannak benne (nem mer sem kezdeményezni, sem megnyílni).

Ez inkább csak teória, de ha valaki szimplán csak introvertált lenne, valószínűleg jobban tudná fosni a szót online írásban, mert egy biztonságos közegben van, mégis ki tud alakítani 1-2 bizalmi kapcsolatot és kiélni azt a kevés társasági életet amit igényel.

Aki viszont kuka és úgy kell belőle mindent kihúzni, már gyanús, hogy olyan mentális bajai vannak, ami miatt a passzivitásból sem lehet kizökkenteni. Az ilyeneknek az lenne talán a segítség, ha találnának olyan támogató társaságot akikkel együtt fel tudna oldódni személyesen, amikor nem veszi el a fókuszt semmi (a neten ezt nehezebb). És itt inkább már a szakember segítsége kell, mert te egy idő után bezárod a virtuális ajtót, ha végleg elhalnak a beszélgetések, és marad szia/szia - mizu/semmi.

szept. 8. 23:02
 4/5 Awatpr0 ***** válasza:
Hát elküldeni egy pszichológushoz biztos nem. Legyél vele olyan, amilyen ő veled.. Válaszolj neki ugyanolyan gyakran/vagy ne is, legyél szűkszavú stb. Nem tűnik egy túl nagy barátságnak már ne haragudj meg. De ez pontot tehet a kérdésed végére. Ha így sem fog nagyon válaszolni akkor mi értelme? Te mindent megpróbáltál
szept. 9. 00:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem biztos hogy nem érdekled, lehet hogy csak ennyire béna a beszélgetéshez. Iskoláskorúak vagytok? Megpróbálhatsz ügyesen kérdezni, hátha az segít. Vannak ehhez kérdésgyűjtemények, ami segíthet ötletet adni:

[link]

Vagy segít vagy nem, de ezt viszonylag egyszerű megpróbálni.

szept. 9. 01:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!