Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért ilyen nehéz a mai...

Miért ilyen nehéz a mai világban ismerkedni?

Figyelt kérdés
Barátokat, párkapcsolatot annyira nehéz találni, már szinte lehetetlen. Hiába van a net ott sem lehet ismerkedni. Én eleve nem vagyok közvetlen, beszédes típus így még nehezebben. Nincs lehetőség ismerkedni, mintha nem lennének kíváncsiak az emberek másokra. Sokszor úgy érzem hogy én mindig egyedül maradok. Főleg az zavar hogy nincs párkapcsolatom.
aug. 29. 14:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Teljesen átérzem a helyzeted..

Az a baj, hogy ma már minden is érdekből van… Barátság : ha segíteni kell valamiben majd szól de ha neked kell segítség akkor nem ér rá. Párkapcsolat: addig jó vagy amíg nem talál egy jobbat. Te csak azért vagy, hogy kitöltsd azt a kis űrt ami éppen hiányzik az életéből.

Létezik az ellenkezőjére is példa de az már gyerekkorba, iskolában elkezdődik vagy felnőttként 1000ből 1.

Én sose kezdeményeztem senki felé semmit. Kapcsolatom pedig volt már egy jópár, munkatársakkal is haverkodtam de amint elment valamelyikünk egyből megszakadt.

Nem kell rajta görcsölni majd jön aki ami jön és ennyi.

A semmiből nem kell kíváncsi senki a másikra, alapból kell valami amivel felkeltheted az érdeklődését. Vagy valami közös hobbi, téma, érdeklődési kör vagy a kinézeted.

aug. 29. 17:14
 2/3 anonim ***** válasza:
A magyar egy totál bezárkózó nép: ezért.
aug. 29. 18:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Tisztelet a kivételnek:

sokan nem elég türelmesek ahhoz, hogy megismerjék a másikat úgy igazán, így hamar megszakad az ismerkedés. Sokan felszínesek, felületesek, a kommunikáció is döcögősen megy, mert eleve többeknek nincsenek is megfelelő kommunikációs képességei/készségei, vagy azok visszafejlődtek a netes kommunikáció miatt.

A ghosting, meg hasonló dolgok, is hihetetlenül gyakoriak lettek, amik miatt megint csak megszakadnak a kapcsolatok.

Nagyon sok embernek vannak fel nem dolgozott traumái, kezeletlen mentális betegségei, amik megint csak nehezítő tényezők. Sok a frusztrált ember, akikkel megint nehéz kommunikálni.

Sokan zárkózottak, passzívabbak is, másoknak meg nem igazán vannak igényei mély barátságokra, sokan megelégszenek az érdekkapcsolatokkal. Meg nehéz is olyanokat találni, akikkel az ember egy húron pendül.

Meg neten sokan belefáradtak az állandó kapcsolattartásba, pötyögésbe.

szept. 3. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!