Miért érzem ezt? Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Középsuliból 4 voltunk barátok mind a 4en buszsofőrök lettünk. 3 fiú egy lány. Elhatároztuk, hogy kimegyünk külföldre családdal és ott fogunk dolgozni. Én nem mertem neki vágni gyenge nyelvtudás bátortalanság. Ők ki mentek de minden külön országba(Svájc, Norvég, Ír). Mindannyijukkal tartom a kapcsolatot évente egyszer jönnek külön időpontban de akkor mindig sörözünk egyet. Olyan furcsák lettek. Nem nagyképűek hanem olyan más , határozottabbak, látszik, hogy nincs anyagi gondjuk, mintha dimenziót léptek volna. Nyelvet már nagyon jól beszélik és a gyerekeik is. De olyan teljesen mások kicsit olyan "földöntúliak". Bocs de nem tudtam jobban megfogalmazni amit érzek. Mitől van ez? Irigy is vagyok, hogy én és a családom bizony anyagilag nagyon nehezen jövünk két fizetésből? Mondogatják bármikor segítenek ha ki szeretnénk menni. Szerintetek neki merjek vágni?aug. 29. 12:05
1/6 anonim válasza:
gondolkodäs nelkül kb tipli.. de lehetöleg olyan orszägba indulj amink a nyelvet megerted, aztän idövel ugyis megtanulod
2/6 A kérdező kommentje:
Svájcin gondolkozom. Németet tanultam pár évig szerettem is de keveset tudok nagyon. Angolt soha nem tanultam.
aug. 29. 12:31
3/6 anonim válasza:
Három része van:
1. Ha az ember tartósabban él külföldön, ott megismer egy új kultúrát. Ez nyílván valamennyit változtat rajta is.
2. Kimenni egy idegen országba és ott gyökeret ereszteni hatalmas kihívás, te pl bele se mertél vágni. Na most ha ez valakinek sikerül, az ad egy nagy adag önbizalmat.
3. Az anyagi biztonság is magabiztosabbá teszi az embert.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm jól összefoglaltad. Igen ők már kb. 4 éve kint vannak. El is adtak itthon mindent, hogy a ház ne induljon állapot romlásnak. Nem akarnak haza jönni.
aug. 29. 13:03
5/6 anonim válasza:
#3 kiválóan összefoglalta.
A kinti élet ad egy hatalmas önbizalmat, magabiztosságot és nagyban fejleszti a problémamegoldó képességet is. Sok új inger éri ott az embereket, talpraesettnek is kell lenni. Ezek mind megváltoztatják az embert.
6/6 anonim válasza:
En 18 evvel ezelött jöttem ki Bajororszägba "csak 1 szezonra" es azota is itt elek. A nyelvet megtanultam, van meg pär evtizedem a nyugdijig, de nem tervezek visszamenni Magyarorszägra. Megvältozott sok minden es egyszerüen idegennek erzem magam ott. En irtam az elsö kommentet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!