Szerintetek hogy/hol lehet barátokat szerezni?
Jelenleg Debrecenben élek és szeretnék több barátot szerezni. Viszont azt nem tudom, hogy milyen úton tudnék elindulni. Mostanság hol lehet barátilag ismerkedni? Próbáltam különböző csoportokat, csak azokkal az a baj, hogy sokan Budapesten élnek és az innen kicsit messze van.
22/l
Ha tanulsz még, akkor diáktársak, könyvtár, ha dolgozol, akkor kollégák közt is fog akadni akivel hasonlóak vagytok és hamar jóban lesztek, ha valami hobbid van, akkor azáltal is közösségbe kerülsz, ahol ismerkedhetsz (sport, szakkör, tanfolyam, stb.).
Én most itthon vagyok a babámmal, ráadásul 4 éve elköltöztünk, és itt nem nagyon vannak korombeli ismerőseim, gondoltam majd a játszótéren, babás programokon adódik alkalom ismerkedni, hát a játszótér kihalt mindig, babás programokra még nem jutottunk el, mert pont alvásidőre esett mindig az óra, aztán egy anyuka egyik nap szembejött, leálltunk beszélgetni, és egyből kölcsönös volt köztünk és az üldögélő babák közt is a szimpátia, azóta összejárunk, naponta beszélünk. Szerintem csak nyitott szemmel kell járni, és valakinek nyitni kell, nem csak mosolyogni :)
Keress közösségeket, baráti társaságokat. A barátságok kialakulásához együtt töltött idő, közös programok és közös élmények kellenek. Nem véletlen, hogy a legtöbb barátság iskolában, sportegyesületekben, munkahelyen, egyház közösségekben, tanfolyamokon és hasonló helyeken alakul ki. Az emberek ilyen helyeken rendszeresen, huzamosabb ideig töltenek időt és történnek velük dolgok, amik közös élményekké válnak, ami összeköti őket.
Sajnos mivel ezek a közösségek is felbomlanak egy idő után, mert az iskolának vége lesz és másik suliba, magasabb szintre, vagy a felnőtt életbe lépnek ki az emberek, a munkaközösségek felbomlanak, mert munkahelyet váltanak az emberek. Ilyenkor már nem tartja őket együtt ami addig összehozta őket. Külön erőfeszítést igényel a barátság fenntartása, ami minden mástól veszi el az időt, nem jön organikusan, hogy amúgy is bejárnátok a suliba, munkahelyre, akárhova. Ez pedig egyre nagyobb áldozattá válik, ahogy gördül tovább az ember élete. Amíg egy suliba/munkahelyre jártatok, napi több órát töltöttetek együtt és a szabadidőből sem volt akkora áldozat még mellé tenni. Ha már új suliba/munkahelyre jársz, akkor az új társasággal töltesz időt, a régiekre kevesebb marad, egyre jobban hiányzik. Egyre kevesebbet is tudsz rájuk szánni a szabadidődből.
Ahogy az élethelyzetek megváltoznak, állandó párkapcsolat, összeköltözés, család, gyerekek, másodállás, hobbik, egyéb időtöltések kerülnek képbe, úgy egyre kevésbé jut idő a régebbi barátságokra. Persze ez csak rajtad és a barátaidon múlik. Ha elég erős egy barátság, miért ne lehetne aktívan tenni érte, hogy fenn maradjon és ne csak hébe-hóba fussatok össze. De akarni kell és tenni érte, különben nem fog menni.
A Havervagy rendezvényeken általában idősebbek vannak, néha elég fura alakok is, akik nem tudtak beilleszkedni soha sehova, nem véletlenül.
Ha esetleg van valami hobbid, érdemes körülnézni annak a facebook csoportjában kezdésnek. Debreceni vagyok én is, és így találtam pár normális embert. Keresni kell nagyon, különben mindenkinek kialakul a kis köre nélküled, persze nem árt, ha szereted a saját magad társaságát is emellett.
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!