Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Egyetemen hogy szerezzek...

Egyetemen hogy szerezzek barátokat?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok és elég gyerekesnek érzem magamat. Most szeptemberben kezdem az egyetemet, de facebook elnézve a szaktársaimat mindegyikük elég ijesztőnek nézki.

Én eléggé introvertált vagyok és nehezen megy az ismerkedés és úgy érzem, hogy az érdeklődési köreim is inkább furák és nem vagyok benne biztos, hogy könnyen fog menni a barát szerzés. Jelentkeztem gólyatáborba, de másoktól hallottam, hogy ezek leginkább az állati partykról és ivászatokról szólnak, amikben én nem nagyon terveztem részt venni (nem különcködésből, csak nem élvezem, de nem ítélek el másokat azért mert ők élvezik).

Félek, hogy úgy kell végigcsinálnom az egyetemet, hogy nem lesz kivel eltöltenem a lyukas óráimat és nem lesz kivel barátkoznom.

Bárki bármilyen tapasztalatot vagy tanácsot meg tud osztani az egyetem kezdéssel kapcsolatban?

aug. 13. 20:55
 1/8 anonim válasza:
100%

Én is így voltam vele, de megnyugodhatsz, biztos lesznek úgymond "normális" emberek, akikkel fogsz tudni barátkozni. A gólyatábor valóban ezekről is szól, de nagyon sok fontos információt is megtudhatsz az egyetem működéséről. Nekem még az segített sokat, hogy néhány barátommal egy szakra jelentkeztünk, így megmaradt a mindennapi életemben néhány korábbi ismerős. Az órák alatt így vagy úgy de amúgy is biztosan kell majd másokkal együtt dolgoznod, interaktálnod, így lehetetlen, hogy 4 évig teljesen egyedül legyél.

Ne izgulj, add önmagad! Gratulálok a felvételihez és sok sikert az egyetemhez! :)

aug. 13. 21:02
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Ilyen emberekkel szeretnék találkozni pont.

aug. 13. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is zárkózott, gátlásos típus vagyok, anno egyetemista koromban egy tök idegen városba kerültem, és kb. senkit sem ismertem. De szerencsére a közlékenyebb, barátkozós emberkék felkaroltak, elég hamar kialakultak az ismeretségek a közös óráknak köszönhetően, aztán többekkel együtt mentünk menzára, könyvtárba. Ne ess kétségbe, biztos, hogy lesznek olyanok, akikkel jól ki fogsz jönni. Ja és ha valaki elkéri a jegyzeteidet, de nem adja vissza, akkor légy határozott, és kérd vissza őket. :)
aug. 13. 21:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem covid alatt volt egyetem.

Senkivel nem tudtam összebarátkozni, szerencsés vagy.

Hidd el előben úgyis odamennek majd, főleg lányként, pikk-pakk valami tarsasag tagja leszel.

25F

aug. 13. 21:17
 5/8 A kérdező kommentje:

Sajnálom és köszi a bíztatást!

aug. 13. 21:24
 6/8 anonim ***** válasza:
31%
Úgyis lelépnek a suli után...
aug. 14. 08:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez most szörnyen klisé lesz, és olyan tipik' "könnyű azt mondani!" beütésű, de komolyan nem szabad ilyenre rástresszelni, mert az nagyon lerí. És elkeseredni sem, ha nem találsz barátokat, vagy sulis társaságot valami hamar. De fogsz, szóval ezen ne aggódj ;)

Legyél kedves, közvetlen, barátságos, és próbálj annyira részt venni az egyetemi közösségi életben, amennyire csak tudsz/lehet.

Én is gátlásosabbként, átlaghoz képest zárkózotabbként kezdtem meg az egyetemet, és mégis barátokkal sikerült zárni azt. 1-2 kivételtől eltekintve engem is inkább "felkaroltak", de olyan is volt, hogy mégis én nyitottam mások felé.

Összességében, nem tudom, hogy csak szerencsém volt-e, de egyetemen sokkal közvetlenebb, rugalmasabb és nyitottabb, barátságosabb emberekkel lett kontaktom, mint mondjuk gimi alatt. Biztos vagyok abban, hogy te is megtalálod majd a társaságod és remek éveid lesznek!:) Gratulálok a felvételidhez és sikerekben, élményekben gazdag egyetemi éveket kívánok!

aug. 15. 15:25
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon kedves vagy!

Köszönöm a választ és a jókívánságot!

aug. 24. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!