Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ez tényleg igaz barátság?

Ez tényleg igaz barátság?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm akivel már 3 éve nagyon jóba lettünk,régebb óta ismerjük egymást mivel általános iskolában egy suliba jártunk. Akkor még nem beszéltünk egymással, néha köszöntünk egymásnak de semmi több. Aztán ő gimis lett,egy évvel nagyobb mint én szoval előbb kezdte, egy évvel később én is az lettem és a sors úgy hozta hogy egy társaságba keveredtünk. Sokat beszéltünk egymással és együtt buszoztunk haza mert egy faluba lakunk. Időközben legjobb barátnők lettünk, nem logtunk minden nap együtt,de amikor lehetett együtt voltunk és szórakoztunk.

Most már 3 éve legjobb barátnők vagyunk. Legalábbis ezt mondjuk,de nem tudom így van-e.

Egy éve végzett a gimivel és én idén végeztem,mivel ő dolgozik elég ritkán tudtunk találkozni de párszor sikerült időt szakítanunk egymásra,és nem romlott a kapcsolatunk,mindig ugyan úgy beszéltünk egymással mint azelőtt.

Viszont került most egy barátja akivel sülve fülve együtt van, ezt Snapchaten látom,mivel küldi a képeket.

Nekem írja hogy hiányzok és jó lenne találkozni,de nem tesz semmit. Már el költözött szóval nem egy helyen lakunk,de negyed órára van tőlem. Szerintem ha akarna nem lenne olyan nehéz ide jönnie. Ráadásul én mondtam neki hogy ha kell oda is megyek,de mindig csak tervezgetjük és semmi. És ez megy már pár hónapja.

Az előző barátjával nem volt ez,akkor még találkoztunk de amióta együtt van a mostanival,hát elege el van.

Nem beszélünk minden nap, egy hónapban 4-5x ha beszélünk akkor is pár szót telefonon.

Látom hogy másokkal be ül valahová és iszogatnak stb velem meg nem képes össze hozni egy talit.

Mások barátságát élvezve ez alig nevezhető barátságnak is nem hogy legjobbnak..

Nincs sok barátom és őt én tényleg legjobb barátnőmnek tartom,annak ellenére is hogy én nem mondok el mindent neki,mert úgy érzem nem érdekli, mindig ő mesél magáról,és ha én kezdek el mesélni elintézi pár szóval és folytatja az ő életét mesélni tovább...

Rossz hogy nincs kinek el mondjam az érzéseim és nincs ki meghallgasson.

Szerintetek mit kellene tegyek? És ez valóban egy jó barátság?

aug. 5. 22:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy párkapcs eléggé feltudja bolygatni az ember addigi életét. A barátnőd - feltételezhetően - már olyan életszakaszba ért, amikor már szeretne párkapcsolatilag elköteleződni valakivel, ezért valószínűsíthetőleg most arra az életterületre többet és jobban is koncentrál. Ha fontosnak érzed azt, amibe most ő belefogott, akkor el fogod tudni fogadni neki azt, hogy most - egy időre(?) - nem Te vagy az élete fókuszában. Ha ő egy okos nő, akkor ezt később meg fogja hálálni neked.

Szerintem egyelőre neten, telefonon, stb próbálkozz tartani vele a kontaktot, mert az gyorsabb és nem vesz el annyi időt az egyéb elfoglaltságoktól, mint a személyes találkozások. Ha tényleg igaz barátság van kettőtök között, akkor még biztosan sok szép közös élményben, találkozásban, beszélgetésben, stb, lesz részetek együtt.

aug. 6. 03:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Ami serto ilyenkor bar nekem sz volt egy hasonlo helyzetben,hogy velem tervez masokkal megvalosit es ahogy irod par honapja ez megy.Aki masokkal eljut kavezni annak van ideje a tobbi csak kifogas vagy kedve szerint valogatja az embereket.
aug. 6. 07:30
 3/10 A kérdező kommentje:

1-es. Teljesen megértem amit mondasz és igazad van, viszont ismerem és tudom,hogy még nem akar elköteleződni. És ha így is lenne amit megértek és elfogadnék, szerintem akkor sem elfogadható az,hogy másokkal együtt tud lenni,velem meg nem.

De köszönöm a válaszod!

aug. 6. 23:21
 4/10 A kérdező kommentje:

2_es. Na igen,ugyan ez van. Küldi a streakeket,hogy másokkal iszogat,és ez annyira rosszul tud esni. Most tengeren van a barátjával és még két csajjal.nem tudom kik azok,de valami barátok lehetnek,és ez is bánt,hogy engem nem kérdezett meg arról,hogy lenne-e kedvem velük menni. De igazából ez nem is annyira lényeg,csak ha tényleg annyira jó barátnőjének gondol akkor

Időt szakitana rám.

aug. 6. 23:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Az elég tipikus, hogy ha egyik barátnő szingli, másik komolyabb kapcsolatban van, akkor kevesebbet találkoznak, mert kevesebb programjuk illik össze.

Barátnődnek valószínűleg nem lenne komfortos veled strandolni egész nap, vagy bulizni éjszaka, akár kettesben, akár úgy hogy a pasasa is ott van, te meg pasi nélkül vagy.

Úgy érezné, hogy ez a helyzet neked se kényelmes, meg azért az is benne van, hogy kockázatokat is minimalizálni akar (pasasának se tetsszél meg, neked se legyen vonzó, pasasa más nők szemében se legyen kívánatosabb).

De szerintem bőven örülne, ha 1-2 hetente 1-2 órát taliznátok, pl. egy kávé vagy süti mellett.

Ha meg pasasod lesz vagy ő szingli, akkor újra sok közös programotok lehet.

aug. 7. 11:28
 6/10 A kérdező kommentje:
5. Igen ebben is igazad van,viszont nem is úgy akarnék találkozni vele hogy a barátja is ott legyen. És nem ketten vannak,ha másokat el tud hívni akkor szerintem én se lennék zavarobb mint azok akikkel most éppen van.
aug. 7. 14:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Akikkel pasasa társaságában találkozik barátnőd, azok gondolom párban vannak. Ha van velük szingli csaj, az akkor már egyik másik párhoz tartozó ismerős, ilyenkor is körülöttük van.

Ilyenkor már nincs az, hogy ha strandolni, bulizni mennének az a csaj is pont barátnőd pasasa mellé kerül. Kívülről sem az látszik, hogy barátnőd pasasa körül van két csaj (ami más nők szemében is kívánatosabbá tenné).

aug. 7. 14:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Lehet igazad van
aug. 8. 17:45
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha tényleg fontos lennél neki, ahogy írtad is, akkor igenis szakítana rád időt, és találkozna veled személyesen is. Így, sajnos, neked fontosabb ő, mint fordítva.

Tudom, hogy nem könnyű az ilyen, de érdemes lenne új barátokat keresni. Nem azt mondom, hogy vele most meg kell szakítani a kapcsolatot, hanem nyitni új emberek felé.

aug. 22. 16:20
 10/10 A kérdező kommentje:

Múltkor is megkérdeztem hogy találkozunk és még írtam utánna valamit amire válaszolt de arra a kérdésemre,hogy találkozunk -e már nem kaptam választ,figyelmen kívül hagyta:)

És én szívesen szereznek új barátokat,csak nem igen akad. Szüleim is szigorúak szóval nem járok bulizni meg ilyenek. Vele elengedtek bárhova de már mással nem nagyon,de még vele sem bulizni,bár ő se megy.

Van még 1-2 barátnőm de ők nem laknak közel és nem annyira szoros a barátságunk. Velük ie megpróbáltam már a találkozást de mind elfoglaltak vagy tudjátok jönnek a mindenféle kifogások. Szóval én már feladtam igazából. Én se keresek mást, akinek fontos vagyok az keresi a társaságom. Nem én veszítek

aug. 23. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!