Kit nevezhetünk barátnak?
Körülbelül 5 hónapja dolgozom a jelenlegi munkahelyemen.
Elmondhatom, hogy elég jó munkatársi viszony és közeg alakult ki a kollegáimmal.
A mai napon viszont egy 22 éves kolléga, kicsit megsértődött, amikor egy huszadrangú átlag unalmas beszélgetés folyamán, azt mondtam, hogy nekem itt csakis munkatársaim vannak, és nem barátaim.
Ő azt hitte, hogy én barátnak tekintem.
Melóban jól összedolgozunk, sokat hülyeskedünk, megy az ökörködés, oda-vissza csipkelődés, vérszívás.
Bszélgetések stb stb.
Aztán letelik a munkanap és mindenki megy az útjára.
Nem tudom, lehet én értékelem túlságosan le a kapcsolataimat, de én erre nem mondanám azt, hogy barátság.
Valaha voltak összejárós, egymást segitő, egymás életéről mindent tudó barátaim, akikkel lógtunk szabadidőben. Buliztunk, osszejartunk, szomszédoltunk, kávézgattunk, ha valakinek segíteni kellett mentünk, mindig ott voltunk egymásnak. Legyen az bármilyen meló, munka. Kérdés kérés nélkül egymásért voltunk, nem volt téma.
Számomra ez a barátság.
Az hogy a melóban, sokszor jó hangulatban dolgozunk, elvagyunk egymással tök jó, és szívesen vagyok köztük, és alapvetően jó szívvel gondolok rájuk, de nem ismerjük egymást. Ők sem engem, én sem őket. És ez így egyébként teljesen ok reszemröl.
Kiket nevezhet az ember barátainak? Valóban én értékelem le a velük lévő kapcsolatot?
Hát igen, a "barátság" nem olyan dolog, aminek fix definíciója lenne, így fordul elő, hogy sokan máshogy értelmezik, másféle "paramétereket" adnak, gondolnak neki. Van, aki elég hamar és talán-talán meggondolatlanul dobálózik a "barát" kifejezéssel, ahogy olyan is, aki nagyon komolyan veszi, és csak nehezen lehet ezt a titulust kiérdemelni nála. De nem csak ez a két véglet létezik.
Amit a példában írtál nekem a munkahelyi barátság kategóriába megy. Tehát melóban remekül, gördülékenyen dolgozunk együtt, megértjük egymást, klappol és természetes minden, jó a hangulat, poénkodunk. Azonban, amint onnan kitesszük a lábunkat, ebből semmi sem marad.
Egy barát számomra olyan valaki, akire tudom, hogy lehet számítani, aki megért, őszinte és kedves velem, nem áskálódik, nem hazudozik, nem kétszínű. Lehet vele beszélgetni, megbízható, megértjük egymást és megvan a közös hang. Ez az egész pedig természetesen kölcsönös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!