Más is azt érzi, hogy mivel békés természetű, addig nem hagyják békén amíg agresszívvé nem válik és kezd el kiabálni?
Eddig, 24 évem alatt, 3-4 embernek sikerült belőlem kiprovokálnia azt, hogy felemeljem velük szemben a hangom, ami nálam tényleg nagy dolog, főleg, mert elég halkszavú is vagyok. Minden más konfliktust, nézeteltérést sikerült teljesen normálisan megoldanom a másik féllel.
Eddigi tapasztalataim szerint, kisebb százalékban vannak azok, akik nyíltan beleállnak a másikba, hanem inkább az messze a gyakoribb, hogy a hátuk mögött szervezkednek, kétszínűsködnek. Szemtől-szembe meg megy a jópofizás.
4
Milyen gesztusokra érted?
Például a minap az angol kolléga jó szokásához mérten felmutatta a középső ujját teljesen provokálatlan mikor az irodám előtt sétált el. Mondom elég ebből és utána megyek. Kész voltam befenyíteni agresszív mód. Mire kiértem az irodámból, már becsukta mögötte a folyosóra nyíló ajtót.
Az indulattól hajtva beléptem a felettese irodájába és közöltem, hogy szóljon, hogy hagyja abba mert nem akarom magam elintézni a dolgot. Ezután ez megtörtént, a tettes bejött az irodámba és elnézést kért és közölte, hogy nem sértő szándékkal történt hanem csupán viccből. Mondom rendben van.
Egyelőre nem csinálja. Lássuk meddig tart.
Ezután mást nem tudok majd tenni max ha behúzok neki.
Érdekes, akik férfiasabb felépítésűek azokkal nem csinálja. Nem kell agresszíven fellépniük. Ezért gondolom, hogy elsősorban pofára megy ki a dolog.
Ugyanakkor nem akarok menni jelentgetni a főnökhöz mert akkor meg picsogó kisgyereknek fognak nézni. Ha meg behúzok akkor valszeg rendbontóként kirúgnak.
Tehát nincs túl sok opcióm.
Nem vagyok gyáva alak, csakhát a pofámra ez nincs ráírva, inkább olyan ártatlan, fáradt fejem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!