Hogyan építenétek le valakit, akivel nem akartok barátkozni ő viszont állandóan hívogat titeket?
Szóval van egy lány, akivel szaktársak vagyunk és mivel ugyan abból a városból jöttünk összefutottunk párszor hazaúton meg ilyenek. Nagyon idegesítő személyisége van, rendkívül erőszakos, általában mindenkiről a rosszat feltételezi, pletykás stb…nem is nagyon vannak barátai.
Én többször segítettem neki bizonyos dolgokban, de nem azért mert kedvelem hanem azért mert megsajnáltam. Ő viszont ez sajnos úgy értelmezte, hogy mi akár barátok is lehetnénk. Most már ott tartunk, hogy kb. két naponta felhív és minden egyes alkalommal órákig akar beszélni és ventillálni. Nemrég még azt is felhozta, hogy elutazhatnánk valahova együtt. Ti ilyen esetben mit tennétek? Természetesen ha segítségre van szüksége, akkor továbbra is segítek, de nem akarok a barátja lenni. Tudom hogy az a baj, hogy nem tudom meghúzni a saját határaimat, de nem tudom hogyan csináljam úgy hogy ne sértsem meg.
"Nem érek rá beszélgetni."
"Nem szeretnék elutazni veled. Egyszerűen nem, és kész"
Ja, de nem tudod meghúzni a határaidat, mert neked az a fontos, hogy "ne sértsd meg".
Akkor így jártál, tök feleslegesen tanácsolunk bármit, nyertél egy barátot.
Egszer elmondanám, hagyjon békén. Aztán ennyi, a számát tiltom, üzenetekre nem reagálok. Pont.
És igen, keményen határozottan, mert a szép szóból a legtöbben nem értenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!