Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért ilyen nehéz új barátokat...

Miért ilyen nehéz új barátokat szerezni?

Figyelt kérdés
Külföldre költöztem munka miatt, az otthoni barátokkal az idöeltolodás miatt nem tudok igazi kapcsolatot tartani. A helyiekkel viszont nem tudok nagyon barátkozni, vagy eddig nem jött össze semmi. A szomszédaink folyton piálni akarnak (de én nem tudok mindennap inni, nem vagyok már 20éves), vagy sportfanatikusok (én meg nagyon nem vagyok sport fan). Munkatársakkal se tudok meló után beülni sehova, mert mindenki megy haza a saját csalàdjához, nincsen senkinek kapacitása arra hogy új barátokat szerezzen. Ez korral jàr? Vagy én vagyok ennyire unszompatikus az embereknek?
2024. máj. 7. 04:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Huszonévesen 9-esnek nincs annyi élettapasztalata, hogy felmérje, hogy mire csökken az igény. Az, hogy valaki nem tud barátokat szerezni NEM mások hibája.
2024. máj. 7. 11:47
 12/15 anonim ***** válasza:

"Az, hogy valaki nem tudbarátokat szerezni NEM mások hibája."

Ez igaz, de attól még akad némi igazság abban, amit mond: az embereket elkényelmesíti az online kapcsolattartás és a digitális önálló szórakozás, nincsenek annyira rászorulva a társaságra, és azt is letudhatják messenger callokban. Ez tényleg nem jó irány.

De így van: az, hogy valaki magányos, az nem mások hibája.

2024. máj. 7. 11:52
 13/15 A kérdező kommentje:
Megnyugtat hogy nem vagyok egyedül ezzel. Bevallom van családom, de hiányzik a baráti kapcsolattartás. Hiszem hogy begubózódni a kis családi körben nem a legegészségesebb. (És jól esne pár értelmes beszélgetés ahol nem próbálnak meg tejjel leönteni, és a beszélgetöpartnerem több mint 4 értelmes szót ismer 😅)
2024. máj. 7. 18:25
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Néha az emberek saját magukat is félreértik. Egyik ismerősöm mesélte, hogy mindenki memekül tőle, mert energiabomba és ő próbál ezellen tenni, kicsit lehiggadni. Megismertem, de biztos vagyok benne, hogy nem azért menekülnek tőle, hanem mert egy levegővétellel hányja rád az összes problémáját. Ezt viszont ő nem érzékeli.
2024. máj. 9. 15:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Rohanó világ van ,nincs idő egymásra nagyon.
2024. máj. 13. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!