Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A barátnőm apja egy tahó....

A barátnőm apja egy tahó. Hogyan tudok neki segíteni?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy a barátnőmmel felmentem egy kicsit beszélgetni,társasozni. Az apja elég nagy alkesz, volt már hogy kint voltunk sétálni a közeli parkban, és az apja csatakrészegen jött le hozzánk megkeresni minket,és már alig állt a lábán. Úgy kellett haza támogatni. Szóval most is ivott, meg a lakásban mellettünk cigizett. Mondom jól van ő lakása, nem érdekel. Mi a barátnőmmel a másik szobában pezsgőztünk. Barátnőm rájött hogy nincs itthon neki tampon, ezért megkérte az apját hogy vegyen neki tampont is mert amúgy is a boltba indul. Apja teljesen elkezdte szidni a barátnőmet majd morogva, de hozott tampont. Amikor haza akartam indulni (fontos hogy maximum ilyen 2 házra lakok tőlük) barátnőm mondta az apjának hogy elkísér haza. Apja konkrétan ordítani kezdett velünk hogy ne mászkáljon itt sötétben, meg hogy elkísér engem ő, barátnőm meg maradjon otthon, meg ilyesmik. Mondom, nagyon közel lakok hozzájuk. Barátnőm mondta világosan az apjának hogy majd feljön egy picit hozzám. Az apja be volt rúgva mint a gerely, és elkezdett hisztizni hogy már 9 óra van, meg ilyen izék. (Max fél 6 volt) barátnőm feljőtt, de max ilyen 5 percre aztán indult is haza.

Egy hét múlva a barátnőmnek új szemüvege volt és mesélte hogy az apja úgy megütötte hogy a szemüvege konkrétan eltört. Utána bocsánatot kért tőle de hát most azért na. Normális szülő nem emel kezét a gyerekére.

Félek hogy tovább viszi az apja ezt, és esetleg komolyabban megveri a barátnőm. Nem akarok beleturkálni a családi életükbe mert az senkinek nem lenne jó ha bevinnék az apját.

Az anyja fizettete ki vele a szemüveget, és reméljük hogy ebből tanul. De aggódom érte.

2024. márc. 15. 20:24
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
10es barátnőmmel jártunk karatéra régen de nem lenne esélyünk ellene. Mindketten 155 centis lányok vagyunk. +barátnőm nem emelne kezeg az apjára
2024. ápr. 23. 19:32
 12/19 Kései Sirató ***** válasza:
0%

17 éves fiatal nem ihat alkoholt, szóval ne pezsgőzzetek!

Menjen kollégiumba a barátnőd, úgy ritkán lesz otthon.

szept. 5. 08:44
 13/19 anonim ***** válasza:
36%

#11 "Mindketten 155 centis lányok vagyunk" - A karate pont nem a méretről szól, hanem a technikáról.

"+barátnőm nem emelne kezet az apjára" - Hát akkor így járt, viselje el...

szept. 5. 08:49
 14/19 A kérdező kommentje:

12 látom megfogtad a lényeget.

13 nem, nincs ilyen hogyvígy járt viselje el, ennek nem szabadna megtörténnie. Ne hibáztass egy 16 éves gyereket,(csak én töltöttem a 17et rosszul mondtam bocsánat, de nm vesz el a történet lényegéből) mert nem akar verekedésbe kezdeni a jóval izmosabb apjával. Azt pedig lehet kifelejtettem hogy a barátnőm mozgássérült, jobb oldalára lebénult így egy 80 kilós részeg agresszív állat ellen semmi esélye.

Mindenki arról beszél hogy pezsgőztünk, megy az áldozathibáztatás.

szept. 6. 13:49
 15/19 anonim válasza:
38%
#14 Feljelentette már? Bement már a gyámhatósághoz? Felhívott már bármilyen segélyvonalat? Mindenki áldozathibáztató, meg minden szemét, de március óta nincs sitten a csávó a barátnőd tétlensége miatt...
szept. 6. 16:20
 16/19 A kérdező kommentje:
15- a barátnőm elég naív elfogadja az apja "bocsánatát" + "csak" egyvpofon történt azon az estén komoly verés nem történt. Vagyis nem tudok róla. Ha a barátőm betelefonál a rendőrségre valszeg le fogják szarni hiszen amíg "vér nem folyik nem tudnak semmit se csinálni. " + ki hinne egy 16 éves fiatalnak.
szept. 6. 23:33
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

#16 És akkor én vagyok az áldozathibáztató, ha ezek után azt mondom, hogy egye meg, amit főzött?

Nem szól a hatáságoknak, mert "biztos nem vennék komolyan", meg naívan elfogadja a bocsánatkérést. Hát akkor ez van, így járt, nem lehet rajta segíteni. Vannak egyéb opciók is a rendörségen kívül, és amúgy pont az ilyeneket nem szokták félvállról venni...

A barátnőd vagy cselekszik, vagy elfogadja a helyzetet, más út nincs.

szept. 7. 07:31
 18/19 A kérdező kommentje:

17- egy abuzív kapcsolatból főleg ha az családtag nagyon nehéz kimászni és ez soha nem a sértett hibája. Ilyenkor benned van hogy na de ez mégis csak az apám hiába ver...

Ezeket az érzéseket nagyon nehéz feldolfozni és hiába mondom neki hogy ez nem normális amit csinál az apja, nem tud semmit sem csinálni mert még mindig szereti őt.

És valszeg nem fogják egy pofon miatt sittre zárni a csávót mert tapasztalatból mondom hogy a rendőrség tétlen! Van egy szomszédunk aki brutálisan abuzív verte az anyját aki teljesen össze verve állított be hozzánk hogy adjunk neki egy lohár vizet. A csávóra többször hívtak rendőrt más szomszédok és mi is de soha semmi nem történt. Úgyhogy egy kis pofon miatt nem fogják bevinni a csávót és ez nem azért van mert a barátnőm nem tud senkinek se szólni.

Így igen, amit te csinálsz az igenis áldozathibáztatás!

szept. 7. 22:27
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

#18 Oké, akkor keressétek tovább a kifogásokat és maradjatok tétlenek...

Továbbá javaslom, hogy az ilyen esetekre létrehozott segélyvonalat se hívjátok fel, mert még a végén megoldódna a gond.

szept. 8. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!