Manapság mi a legjobb írásbeli kapcsolattartási forma?
Manapság mi a legpraktikusabb írásban történő kapcsolattartási forma azokkal, akikkel nincs mód vagy nem lehetséges személyesen találkozni, de érdekel hogylétük és kíváncsi vagyok rájuk?
Többször jártam már úgy, hogy hiába írtam valakinek Messenger-en, nem válaszolt vissza, de közben Fb-re folyamatosan árasztotta az "itt voltam/ott voltam, kinek a társaságában", "mit csináltunk" bejegyzéseket.
Olyan is volt, akinek miután Messenger-en írtam, nem érkezett válasz, majd 3-4 nap múlva amikor e-mail-t küldtem neki, írta, hogy a Messenger-en nem szeret kommunikálni, azért nem válaszolt ott vissza, egyébként is utálja az egész közösségi médiát - mondja ezt úgy, hogy folyamatosan bejegyzésekkel árasztotta el Fb-t, de nekem nem válaszolt vissza. Aztán már az e-mail-re se válaszolt, de a bejegyzések áradata folyamatos volt.
Nem arról van szó, hogy hosszú levélváltások lennének ezek és nem férnének bele.
Manapság tényleg az embereknek nincs igényük ilyesfajta kapcsolattartásra, hiszen naponta láthatják egymást a közösségi médián: ki kivel, kinek a társaságában hol volt, mit csinált, mit ettek, stb?
Esetleg ez csak a személyemnek szól, mert az is elképzelhető.
Értem, amikor élőben volt lehetőségünk beszélni, kerestük egymás társaságát és ezért ellenszenvre a legutolsó okok közt gondoltam.
Ellenben rengeteg olyat látok, amikor emberek élőben komolyan ártottak egymásnak (fúrás, kirúgatási próbálkozás, lejáratás, jellemtelennek nevezés), FB-n pedig bemutatják: milyen jóban vannak egymással és hol milyen fergetegeset kajáltak/bulikáztak együtt stb.
Én hasonlót SENKIVEL se tettem.
Egyrészt lehet hogy nem érdekled őket, nem akarnak veled beszélni.
A masik ok, hogy nem szeretik az irkálást, én pl hosszútávon képtelen vagyok tartani egy kapcsolatot.
Igazad van, valószínűleg irreális, túlzott elvárásaim vannak mások felé.
Az viszont tényleg fáj, hogy egymással képmutató emberek fura módon keresik egymással a kapcsolatot és ha ilyet látok akkor egyfajta olyan gondolatok jutnak eszembe: "velem milyen baj lehet", valamint "hát kellene nekem ilyen képmutató kapcsolat?".
"Azt nekem ne mond, hogy nem tudsz 2 percre valakit felhívni, akár a világ másik oldaláról-mert ez nem igaz."
Nem tudhatod, hogy kinek mire és miért van/nincs lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!