Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem ír vissza?

Miért nem ír vissza?

Figyelt kérdés

Van egy barátom. Néha jól elbeszélgetünk főleg személyesen. De van hogy nem válaszol messengeren. Látta. De nem nézi meg csak olvasottra teszi és ennyi. Miért?:/

28/N

2023. dec. 19. 14:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
78%
Nem sokat ért a jelentgetésed. Túlreagálod az őszinte válaszokat.
2023. dec. 19. 17:09
 12/27 anonim ***** válasza:
79%
Nem ér rá, későbbb akar válaszolni, de elfelejti. Nem releváns neki a mondatok/kérdés.
2023. dec. 19. 18:25
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pl azért telt ma fél napba reagálnom egy üzenetre, mert lelkileg pocsékul voltam. Anyukám halála óta ki szokott jönni rajtam egyfajta elkeseredettség, levertség és olyankor látom, hogy írnak, de nem reagálok rá.

Van, hogy lelkileg rendben vagyok, de elfoglalt, megnézem mit írtak és, ha látom, hogy ezt kicsit hosszabb lenne megválaszolni, akkor később válaszolok.

2023. dec. 19. 19:12
 14/27 A kérdező kommentje:
Értem köszi utolsó :s nem kérdeztem semmit tőle csak mondtam vmit erre semmi....pedig fent volt és mással is beszélt csak velem nem
2023. dec. 19. 19:20
 15/27 anonim ***** válasza:
87%

14, Egyszer én is voltam hasonló helyzetben. Küldtem egy emailt egy tanárnak és nem reagált rá, én pedig bestresszeltem, hogy biztos bolondnak nézett, azért nem válaszolt és milyen ciki lesz majd így beülni az órájára, biztos azt hiszi, hogy dilis vagyok.

Aztán megmutattam egy ismerősömnek, hogy nézze meg, nem írtam-e sértőt, lehet azért nem reagált.

Az ismerősöm teljesen ledöbbent. Megkérdezte, hogy tulajdonképpen milyen választ vártam. Elvégre csak egy informatív email volt, semmit sem kérdeztem.

Azóta, ha nem reagálnak, mindig megkérdezem magamtól, hogy ha én kapnék ilyen üzenetet, pontosan mit írnék rá vissza. Mert lehet csak visszaírnám, hogy ok vagy küldenék egy emojit, de lehet egyszerűen csak tudomásul venném és nem írnék semmit.

2023. dec. 19. 19:29
 16/27 A kérdező kommentje:
Utolsó értelek köszi. Ez is lehet nyilván. Csak méltathatna annyira hogy vmit bármit akár egy ok-ot reagál vissza rá
2023. dec. 19. 19:49
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a tapasztalatom, hogy aki rendszeresen nem válaszol, azt nem érdeklem. Nekem másfél évem ment egy ilyen “barátra” nem volt képes megmondani, hogy nem igazán van ideje rám.. Aztán kiderült, hogy nem is tart a barátjának. Hidd el ha valakinek fontos vagy az válaszol.
2023. dec. 19. 21:22
 18/27 anonim ***** válasza:
15-os, ez nekem nagyon informativ volt. Eskuszom, sokmindenre ravilagitott. Koszi!
2023. dec. 19. 23:44
 19/27 anonim ***** válasza:
71%
Szeretnél új barátot?
2023. dec. 20. 01:35
 20/27 anonim ***** válasza:
57%
Egy dolgot ne felejtsünk el; azon kívül, hogy a közösségi portáloknak nagyon könnyű a függőjévé válni, egy csomó olyan dolgot belelátunk, amit nem kéne. A chat funkciója a közösségi portáloknak arra szolgál, hogy amikor a másik fél személyesen nincs jelen, információt juttassunk el a hozzá vagy információt kérjünk tőle. Ez a fő funkciója és ennél többet nem is kell belelátni. A személyes kontaktus szabja meg, hogy ki az igaz barátod, ahogy például 1853-ban nem voltak közösségi portálok és mégis tudtak az emberek barátkozni, házasidni, gyereket nemzeni, etc. Másrészt az, hogy most már egy gombnyomással tudathatunk akármit bárkivel csak annyi előnyt kell, hohy nyújtson, hogy az illetőhöz gyorsabban jut el a kérésünk, kérdésünk vagy egyéb megnyilvánulásunk és akár gyorsabban is választ kaphatunk. De az tévhit, hogy az illető elérhető is kell, hogy legyen nonstop vagy, hogy ha beszélget x emberrel akkor velünk is kell. Nem szabhatjuk meg az idejét, amit tőlünk távol tölt el. Nem is kell sokat visszautazni az időben, pl a 90-es években kb este 7 után rácsörögni valakire illetlenség volt. Este 7 után csak vészhelyzetben kerestek, amúgy meg mindenki tiszteletben tartotta, hogy akkor te már nem vagy elérhető. Ergo, ha az illető nagyon rendes élőben, akkor nekem teljesen mindegy, hogy egy perc vagy egy év alatt válaszol a közösségi portálokon a személyes üzeneteimre és, hogy mennyi idő telt el aközött, hogy elolvasta és reagált.
2023. dec. 20. 01:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!