Bunkó vagyok amiért nem válaszolok?
#1: Tudom, hogy nem akarom tartani vele a kapcsolatot, de nem akarom megbántani. a small talk = tartalmatlan beszélgetés (pl milyen az idő).
#2: Nem halok bele, de teljesen értelmetlennek érzem.
#3: Akkor csak a válaszom második felét vedd figyelembe
Én két taktikát alkalmazok:
1. nem ajánlom, hanem jelzem, hogy itt egy nagyon távoli ismerős, akiről fogalmam sincs, ha van kedvük hallgassák meg,
2. Mondom az embernek, hogy rákérdeztem és nem keresnek senkit.
"egyrészt nem ismerem, másrészt egyértelműen nincsenek meg a képességei ahhoz, hogy én jó szívvel tudjam ajánlani, mert a végén még én jönnék ki rosszul"
Ezt így ahogy van írd meg neki.
Évente egyszer sem kell vele beszélgetni, megkérdezi, hogy vagy, válaszolsz, hogy jól és kész. Nem kell visszakerdezni, el sem kell odáig jutni, hogy bekemerülj egy olyan beszélgetésbe, hogy segítsen neked. Szerintem még 8másiknak is pont azt írja, mint neked.
Nem akarsz sem a barátja, sem a kollégája lenni,nem kell erőltetni a beszélgetést. Hazudni sem kell, majd lemorzsolódik. Ha annyira erőszakos, írd meg, Sajnálom, nem tudok segíteni. Ennyi.
Legrosszabb esetben nem írogat egy év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!