Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Bunkó vagyok amiért nem...

Bunkó vagyok amiért nem válaszolok?

Figyelt kérdés
Van egy külföldi "haverom", aki inkább csak ismerős. Együtt voltunk gyakornokok kb 2 hónapig, ahol szinte semmit nem beszéltünk. Utána keresett fel, és ez azóta is tart. Kb évenként egyszer rám ír, és tolunk egy kis small talkot. Az angolt nyögvenyelősen beszéli, magyart semennyire. Általában mindig arra tereli a témát, hogy ajánljam be oda, ahol dolgozok. De egyrészt nem ismerem, másrészt egyértelműen nincsenek meg a képességei ahhoz, hogy én jó szívvel tudjam ajánlani, mert a végén még én jönnék ki rosszul. Közel-keleti országból származik, nem egy a kultúránk, a vallásunk, semmi nem egyezik. A saját barátaimra is alig van időm, amúgy is stresszes az életem most kicsit, nekem nagyon terhes egy ilyen "kapcsolat". Megbántani nem akarom, hogy megírom, hogy ne keressen, mert azért megbántani sem akarom, de levegőnek nézni sem szép dolog.. Mit lehet ilyenkor tenni?
2023. dec. 14. 12:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Így, hogy ezt se akarod, azt se akarod, egyet tehetsz: folytatod a "small talkot", akármi is az.
2023. dec. 14. 12:20
 2/15 anonim ***** válasza:
22%
Évente egyszer belebetegedsz egy kis smalltalk-ba? Erősen introvertáltként mondom, hogy azért ez kicsit túlzás szerintem. A szakmaiság miatt szerintem nagyon érdemes fenntartani az ilyen kapcsolatokat, még ha most nincs is előnye érdemben.
2023. dec. 14. 12:25
 3/15 A kérdező kommentje:

#1: Tudom, hogy nem akarom tartani vele a kapcsolatot, de nem akarom megbántani. a small talk = tartalmatlan beszélgetés (pl milyen az idő).

#2: Nem halok bele, de teljesen értelmetlennek érzem.

2023. dec. 14. 12:35
 4/15 anonim ***** válasza:
53%

#3: Akkor csak a válaszom második felét vedd figyelembe

2023. dec. 14. 12:38
 5/15 anonim ***** válasza:
48%

Én két taktikát alkalmazok:

1. nem ajánlom, hanem jelzem, hogy itt egy nagyon távoli ismerős, akiről fogalmam sincs, ha van kedvük hallgassák meg,

2. Mondom az embernek, hogy rákérdeztem és nem keresnek senkit.

2023. dec. 14. 12:49
 6/15 anonim ***** válasza:
72%
Nekem is volt egy ilyen ismerősöm, azért volt durva, mert rohadtul nem volt meg az a végzettsége, hogy annál a cégnél dolgozzon, ahol én, de nem értette. Évente párszor írt, hogy ajánljam be. Mindig azt mondtam, hogy létszámstop van, vagy azt, hogy most csak takarítót keresnek. Egy idő után letörölt az ismerősei közül.
2023. dec. 14. 12:52
 7/15 anonim ***** válasza:
Ez azért jó megoldás, mert felesleges időt pazarolni egy olyan ismerősre, aki biztosan nem felel meg. Kár a neved mellé tenni.
2023. dec. 14. 12:54
 8/15 anonim ***** válasza:

"egyrészt nem ismerem, másrészt egyértelműen nincsenek meg a képességei ahhoz, hogy én jó szívvel tudjam ajánlani, mert a végén még én jönnék ki rosszul"

Ezt így ahogy van írd meg neki.

2023. dec. 14. 12:57
 9/15 anonim ***** válasza:
Biztos nem fogja, ha ide kiírta.
2023. dec. 14. 12:58
 10/15 anonim ***** válasza:

Évente egyszer sem kell vele beszélgetni, megkérdezi, hogy vagy, válaszolsz, hogy jól és kész. Nem kell visszakerdezni, el sem kell odáig jutni, hogy bekemerülj egy olyan beszélgetésbe, hogy segítsen neked. Szerintem még 8másiknak is pont azt írja, mint neked.

Nem akarsz sem a barátja, sem a kollégája lenni,nem kell erőltetni a beszélgetést. Hazudni sem kell, majd lemorzsolódik. Ha annyira erőszakos, írd meg, Sajnálom, nem tudok segíteni. Ennyi.

Legrosszabb esetben nem írogat egy év múlva.

2023. dec. 14. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!