Miért nincsenek igaz barátaim?
Összetett kérdés amire nem lehet egy konkrét választ adni.
Véleményem szerint az emberi barátságok múlandó és fogyasztandó cikkek mert nincs igény a tartósra. Olyan ez mint amikor bemész egy boltba válogatni magadnak édességeket, űdítőket, rágcsákat, aztán elfogynak és újra elmész vásárolni. Szóval, elhasználnak, megunnak és jön egy másik. És ez sajnos egyre természetesebb lesz míg végül beleágyazódik az emberekbe. Ez egy súlyos társadalmi probléma ha úgy nézzük.
Távolról, úgy hogy nem ismerünk nehéz megmondani. Amit én tapasztaltam olyan embereknél akiknek nem igazán működik a barátságteremtés ott mindig volt valami nagy piros zászló ami miatt távol maradtak tőle az emberek.
Például nagyon rá tudnak akaszkodni a másikra és így a kellemes beszélgetésekből egy idő után kínos szituációk lesznek amikor keresi az ember hogy hogyan meneküljön.
Nem mindenki veszi észre azt sem ha a másik nem igazán szeret veled beszélni. A tipikus esete mikor valaki azt mondja hogy hú de jót beszélgettem veled(valójában pedig a másik csak hallgatott míg te lefolytattad magadban a beszélgetést kb.)
Ez csak pár példa, természetesen milliónyit fel lehet sorolni. Az igazság az hogy te vagy a közös pont ezekben tehát első körben magamban keresném a probléma forrását.
#1 -el nem értek egyet, szerintem a legtöbbször te és a környezeted is változik és a barátaid is lassacskán változnak és ez nem feltétlenül gond. Nekem van egy stabil 2-3 barátom akiket vagy 8 éve ismerek és ők igazából a konstansok, mindenki más hosszabb-rövidebb ideig az életem része. A hosszú barátságunk titka pedig az hogy hasonló irányba fejlődünk és jóval könnyebb így szoros kapcsolatot tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!