Más is érezte már, hogy a külföldi emberekkel sokkal
nyugodtabban, felszabadultabban tud beszélgetni, mint a
magyarokkal?
Hollandiában élek, tökre szeretem a hollandokat, de ők is csak emberek. Sok mindennel szemben toleránsak, tényleg jellemzőbb rájuk az "élni és élni hagyni" szemlélet, de közben kőkeményen ítélkeznek ők is.
2023. okt. 15. 00:39
2/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, de itthon sokan hülyének néztek, amiért nem eszem húst. Illetve ha pl szóba került a gyerekvállalás, és én megemlítettem, hogy én nem szeretnék, akkor jöttek azzal, "hogy úristen hogy mondhatsz ilyet". Bezzeg a minap említettem az egyik külföldi barátnőmnek, hogy milyen plasztikai műtétet szeretnék, erre ő azt felelte, hogy "lány ez szuper, ha téged ez boldoggá tesz, akkor csináld", szóval szerintem sokkal elfogadóbbak.
Értelem mire gondolsz és valamelyest egyet is értek, de azért ne felejtsük el, hogy most épp ez a kulturális norma nyugaton. Garantálom, hogy a külföldi barátnőd is jobban felhúzta volna a szemöldökét, ha azt mondod neki, hogy legalább 4 gyereket akarsz vagy, hogy 20 évesen már házasodnál. :D
2023. okt. 15. 01:25
Képmutatóbbak, ítélkeznek, csak nem a szemedbe.
2023. okt. 15. 09:18
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha az ember nem az anyanyelvén beszélget, kicsit mindig egyenesebben, őszintébben fogalmaz, mondhatjuk úgy is, hogy felszabadultabban, talán mert kevésbé vannak benne az anyanyelvén beépült gátak.
Viszont az, hogy a másik mit reagál, amit te is írtál a példában, az sokkal inkább személyfüggő, kultúrafüggő, így viszont nehezen értelmezhető az, hogy "külföldi". Milyen külföldi? Német? Angol? Amerikai? Török? Kínai? Finn? Iszonyat eltérések vannak a normák terén, kommunikációban szintén.
2023. okt. 15. 10:25
Igen.
Ausztiában élek, és ha beszélek egy osztrákkal, akkor szerencsére 0% az esélye, hogy egy birka fidernyákkal beszélek.
2023. okt. 15. 12:23
7/11 A kérdező kommentje:
#5 olasz a barátnőm. De van török is, őket is szeretem olyan nyugodtak, sőt mikor először kimentem Németbe dolgozni, rendesen furcsa volt, hogy mindenki olyan nyugodt, de még a stresszes helyzetekben is, nem úgy mint a magyarok, mert idegbetegek, múltkor is a zebránál nem akart megállni nekem egy csávó, és még ő volt felháborodva, le is kurvázott, pont akkor jöttem haza külföldről, még mondtam is magamban, hogy tudom mi hiányzott az életemből.
Nekem meg van olyan olasz ismerősöm akinek mindegy milyen nemzetiségű a barátnője csak ne olaszt.
Az ember mindig kritikusabb a sajátjaival.
2023. okt. 15. 13:58
Egyetemen angolul tanultam a szakom, így sokféle külföldivel volt szerencsém beszélgetni, keleti, nyugati országokból is voltak ott bőven. Általánosságban szinte mindenkire igaz volt, hogy nyitottabbak voltak, mint a magyarok, könnyebb is volt velük beszélgetni bármiről, nem riadtak vissza a komolyabb témáktól sem. Amúgy órákon is ők voltak inkább az aktívak.
Viszont.. ők is tudtak klikkesedni, másokat kibeszélni, ítélkezni, szóval ők sem voltak negatív tulajdonságok híján.
2023. okt. 19. 17:34
Azt nem hiszem, hogy a plasztikával kapcsolatban elfogadóbbak Németországban, szerintem itt pont, hogy inkább a természetes testtel elfogadóbbak, ha egy nő nem szőrteleít például. Nálunk német suliban 1 lány plasztikáztatott, szétszekálták. Itt szerintem jobban lenézik, ha valaki túlságosan a külsejére koncentrál, kelet-európai országokban meg inkább elvárás a smink és magassarkú. Az USA-ban meg állítólag sokkal elfogadottabb a plasztika mint Európában. De nyilván van mindenféle ember, ez csak általános tendencia.
2023. okt. 25. 00:51
Kapcsolódó kérdések: