Németországból hazatérve, új barátokat szerezni?
#2:
(Én vagyok #3)
Nagyon érdekes (nem rossz értelemben), hogy te itt jól érzed magad Németországban! Én itt születtem, német környezetben nőttem fel, tökéletesen ismerem ezt az országot, a társadalmat, az embereket, de én itt egyáltalán nem érzem magam jól... Sőt mondhatnám azt is, hogy - kis túlzással - irtózom az itteni társadalomtól, az emberek többségétől. Ráadásul alig lehet még találni rendes őshonos németeket...
Lehet, hogy te ebből a szempontból egy jobb helyen élsz, de az biztos, hogy nekem így 18 év után többnyire rossz tapasztalataim vannak erről az országról (de ez persze egy kicsit szubjektív is).
Mondjuk lehet, hogy te azért is érzed jól magad, mert te átvetted a német kulturát/identitást vagyis németnek érzed magad. De ha valaki nem érzi magát németnek - úgy mint én -, akkor nem fog itt boldogulni. Ezért is próbálok itt a Gyakorin ismerkedni, hogy szerezzek magyar barátokat.
Amúgy ez a barátkozós csoport amit említettél, az még aktív? És ha igen, akkor azt lehet tudni, hogy körülbelül hány évesek a csoporttagok? És hogy többségben fiúk vagy lányok vagy vegyes a csoport összetétele?
Igen, sajnos!
Én egy (több mint) félmilliós városban élek és elég sok helyen/városrészben már a németek vannak a kisebbségben és nem a bevándorlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!